Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 11/02 15:23

barnabas 7Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη, την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε μία από τις εξ αρχής του έτους προγραμματισμένες Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν και αυτή τη φορά για να προσευχηθούν στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου στο κατεχόμενο Mοναστήρι, το οποίο ανάγει την ίδρυσή του στα τέλη του 5ου αιώνα από τον αρχιεπίσκοπο Ανθέμιο, όταν αποκαλύφθηκαν τα οστά του Αποστόλου Βαρνάβα και επ' αυτών το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου.

Ο Πανοσιολογιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους τρόπους της μετανοίας, όπως μας τους προβάλλει η ευλογημένη περίοδος του Τριωδίου.

Επίσης, ερμήνευσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, σύμφωνα με την οποία, όπως τόνισε ο άγιος Καθηγούμενος, οφείλουμε να αντικρύζουμε στα πρόσωπα ενός εκάστου από τους συνανθρώπους μας τον ίδιο τον Χριστό, και κάθε πράξη, λόγος ή νόημά μας απέναντι στον αδελφό μας ανεβαίνει προς τον Κύριο και Δημιουργό μας. Για αυτό και η τελική κρίση θα είναι δίκαια.

Τέλος, ευχήθηκε στους πιστούς να βιώνουν πάντοτε στις καρδιές τους τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, η οποία θα παρηγορεί, ενισχύει και συντροφεύει στις δοκιμασίες της ζωής.

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1

barnabas 1 

Εμφανίσεις: 300767
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: