Γράφτηκε από τον/την ΚΥΠΕ. Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018

amea 9

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα Πολυκέντρο - ειδικό σχολείο, όπως άλλα που λειτουργούν σε άλλες επαρχίες της Κύπρου – βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και υπό την επίβλεψη και εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Πρωτεργάτης και εμπνευστής της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Σοφοκλέους, εφημέριος Ι.Ν. Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας πρωτοβουλίας και έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν τα πράγματα μέχρι το σημείο που είναι τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Για το εγχείρημα έχει ετοιμαστεί και το λογότυπο του καταφυγίου «Ολοήμερο Πολυκέντρο Στήριξης – Ίδρυμα Θεόφιλος».

Στο καταφύγιο αυτό θα μπορούν να εξυπηρετούνται άτομα με ειδικές ανάγκες των οποίων οι γονείς έχουν φύγει από τη ζωή ή δεν μπορούν βιολογικά ή για λόγους ασθενείας ή υγείας να φροντίσουν αυτά τα άτομα.

Το Πολυκέντρο θα προσφέρει ψυχαγωγία, στήριξη, αγάπη, φροντίδα, προστασία, ασφάλεια, ειδική εκπαίδευση, κοινωνική επανένταξη από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε ένα οικείο περιβάλλον.

Η ομάδα πρωτοβουλίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει κάνει τις ανάλογες επαφές και με την κυβέρνηση, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Πάφου και όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι έχουν δει πολύ θετικά το αίτημά τους.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και ο Θεόφιλος Θεοφίλου, Διευθυντής του Νοσοκομείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Εμφανίσεις: 300350
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: