Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018

ap.barn 1

Άμεση συντήρηση και αναβάθμιση, χρειάζεται εξωτερικά το Καθολικό της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα.

Το επεσήμανε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης κατά την επιθεώρηση του ιερού μνημείου της Χριστιανοσύνης, μετά την δεύτερη μηνιαία λειτουργία στο Παρεκκλήσιo της Μονής επί του Τάφου του ιδρυτή και προστάτη της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου.

Το μόνο που χρειάζεται η Εκκλησία για να προχωρήσει είναι το Ο.Κ. και δεν χρειάζεται τα λεφτά της UNDP, ώστε να μη υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Ο Καθηγούμενος μιλούσε στη παρουσία του ειδικού Ε/Κ εργατοτεχνίτη ο οποίος αναλαμβάνει παρόμοιας φύσης έργα και είναι πρόθυμος να εργοδοτήσει και Τ/Κ εργαζόμενους, ώστε να μη υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, που ήδη χρονολογούνται εδώ και 44 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, οι επισκέψεις εκατοντάδων ξένων τουριστών στο Καθολικό της Μονής το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο Βυζαντινών εικόνων από την κατεχόμενη Επαρχία της Αμμοχώστου, εναι καθημερινές και πολύωρες.

Με την βοήθεια Τ/Κ ξεναγών μελετούν επισταμένα κάθε γωνιά του Καθολικού και ενημερώνονται για την ιστορία του ιερού χώρου της Χριστιανοσύνης.

Εμφανίσεις: 300661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: