Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 03/02 14:22

tafos agiou barnaba 6

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και έντονα συγκινησιακό κλίμα, το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, μνήμη του αγίου και δικαίου Συμεών του Θεοδόχου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον τάφο του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα στην ομώνυμη Ιερά Μονή του, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης.

Πολλοί ήταν οι πιστοί, που άφησαν για λίγο τις προσωπικές τους μέριμνες και άδραξαν την ευκαιρία για να επισκεφθούν και να προσευχηθούν στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου στο κατεχόμενο Mοναστήρι του.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου, η οποία είναι για όλους μια ευκαιρία προσωπικής ανασκόπησης, αυτοκριτικής και επαναπροσδιορισμού των πνευματικών στόχων στον εν Χριστώ αγώνα.

Κοσμημένοι με τις αρετές της ταπεινοφροσύνης, αγάπης, αλληλοπεριχώρησης, οικτιρμοσύνης και συγχωρητικότητας, να εισέλθουμε στο ανοιγόμενο στάδιο των αρετών, ώστε να επιτύχουμε και εμείς την ανάσταση από τα πάθη που ταλανίζουν τις ψυχές μας.

Και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, εικόνες του Χριστού μας, κι έτσι θα βοηθήσουμε ορθότερα τη δυστυχισμένη σύγχρονη κοινωνία μας.

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 2

tafos agiou barnaba 1

tafos agiou barnaba 5

tafos agiou barnaba 5

Εμφανίσεις: 302354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: