Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

kalanta kiprou eldik 14

Μελωδίες πρωτοχρονιάτικες γέμισαν από το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛ.ΔΥ.Κ., άρτια καταρτισμένες, απέδωσαν τα πρωτοχροννιάτικα κάλαντα με πολλή τέχνη, χαρίζοντας τόσο στο Μακαριώτατο αλλά και σε όσους είχαν την ευλογία να βρίσκονται παρόντες, εύηχα άσματα, προοιωνίζοντας την έλευση του νέου έτους.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, αλλά και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών ύμνων και καλάντων.

Οι ύμνοι συνοδεύονταν και από όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ηδύμολπο μελωδικό άκουσμα.

Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τις φιλαρμονικές για την άριστη απόδοση των καλάντων και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα εποικοδομητικό νέο έτος, γεγονός που εξαρτάται πάντοτε από εμάς τους ιδίους.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται αγάπη προς όλους, ταπείνωση, συμπαράσταση του ενός προς τον άλλο, πνίγοντας τον εγωισμό που έχουμε μέσα μας.

Μιλώντας με πολλή συγκίνηση ο Μακαριώτατος επαίνεσε τον κυπριακό λαό, χαρακτηρίζοντάς τον ως θρησκευόμενο λαό, που αγωνίζεται, ο οποίος έμαθε να εργάζεται και να ζει και με ανέσεις αλλά και με στερήσεις.

Κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για το εθνικό θέμα της Κύπρου τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι δυστυχώς οι εχθροί μας θέλουν τα πάντα.

Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον λύση. Πρόσθεσε επίσης ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να δει με πολλή σοβαρότητα το εθνικό θέμα ούτως ώστε να δικαιωθεί επιτέλους ο Κυπριακός λαός κι ότι από την λύση που θα φέρουν στο εθνικό θέμα θα κριθεί η ευτυχία ή η δυστυχία του Κυπριακού λαού.

«Είναι δύσκολο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, «έχουν περάσει 44 χρόνια και δεν υπήρξε λύση».

Αποκάλυψε επίσης ο Μακαριώτατος ότι έχει πει και ιδιαιτέρως και δημοσίως προς τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη να μη φοβάται την μη λύση, διότι σε τελική ανάλυση η καλύτερη λύση είναι η μη λύση. Και αυτό, επειδή γνωρίζουμε ποιός είναι ο εχθρός μας και τί θέλει από μας εδώ και πολλά χρόνια.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να δίνουμε τη δύναμη στην εκάστοτε Κυβέρνηση να ορθοφρονεί και να εργάζεται στη σωστή πορεία».

Ευχήθηκε όπως κατά το νέο έτος επιτευχθεί και η πολυπόθητη απελευθέρωση της υπό τουρκική κατοχή πατρίδας μας.

Στο τέλος προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα.

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

kalanta kiprou eldik 1

Εμφανίσεις: 301145
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: