Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία της Κύπρου. 14/12 19:38

kiprou xorostasia 2

Του Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του προσφυγικού συνοικισμού Λατσιών, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από πλήθος κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Ο Άγιος Ελευθέριος από μικρή ηλικία ένιωσε το κάλεσμα του Θεού και εισήχθη σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών στα Άγια των Αγίων, στο Ιερό Θυσιαστήριο, από όπου υπηρέτησε με αφοσίωση και συνείδηση τον Τριαδικό Θεό και βέβαια τους συνανθρώπους του.

Έλαβε και τις τρεις βαθμίδες της ιεροσύνης φθάνοντας Επίσκοπος Ιλλυρικού.

Ο Άγιος έζησε κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. όταν ο Χριστιανισμός εδιώκετο βίαια. Τα αίματα των μαρτύρων κυλούσαν σαν ποτάμια στους δρόμους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σε εκείνους, λοιπόν, τους δύσκολους καιρούς ο Άγιός μας δίδασκε χωρίς φόβο τη χριστιανική διδασκαλία με το λόγο και βέβαια με τον βίο του.

Όπως όλοι οι άνθρωποι είχε και αυτός τις αδυναμίες του αλλά με τη βοήθεια του Θεού τις ξεπερνούσε. Έτσι κι εμείς, σήμερα, να ζητάμε πάντα τη βοήθεια του Θεού και να μην εμπιστευόμαστε αποκλειστικά τις δικές μας δυνάμεις.

Ο Άγιος Ελευθέριος άντεξε πολλά βασανιστήρια ένεκα της πίστης του. Αλλά έμεινε σταθερός, ομολογώντας και δοξάζοντας τον Θεό.

Ας παρακαλέσουμε κι εμείς τον Θεό, όπως έκανε και ο Ιερομάρτυρας Ελευθέριος, να μας δίνει δύναμη, υπομονή και σταθερή πίστη μπροστά στις σημερινές προκλήσεις και δοκιμασίες που βιώνουμε.

Ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης, που τόσο πολύ ανάγκη έχουν σήμερα, κατά την περίοδο της κρίσης οι άνθρωποι.

kiprou xorostasia 1

kiprou xorostasia 1

kiprou xorostasia 1

Εμφανίσεις: 300625
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: