Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Κύπρου. Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017

kiprou lakatamia 5

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 2 Απριλίου 2017, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμια.

Στον θείο του λόγο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός κατά την τελευταία του άνοδο στα Ιεροσόλυμα, διηγήθηκε στους μαθητές του για τα πάθη των αγίων ημερών.

Κατά την πορεία τους με τον Μέγα Διδάσκαλο, δύο από τους ακολουθούντες μαθητές, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, οι υιοί του Ζεβεδαίου, μη έχοντας φωτισθεί ακόμα από το Άγιο Πνεύμα, όπως θα πραγματοποιηθεί κατά την Πεντηκοστή, ζήτησαν από τον Κύριο να τους εγκαταστήσει στην ένδοξη βασιλεία του, τον ένα στα δεξιά και τον άλλο στα αριστερά. Διότι κι αυτοί νόμιζαν ότι η βασιλεία του Ιησού Χριστού είναι κοσμική.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επεσήμανε πως ο Χριστός, μετά από ένα διάλογο που είχε με τους μαθητές του, κατέληξε πως οι θέσεις και τα αξιώματα στον νέο κόσμο, δεν είναι ούτε για κομπασμό ούτε για να κορέσουν οποιεσδήποτε φιλοδοξίες που έχουν.

Κι όπως ο Υιός του Ανθρώπου δεν ήρθε για να διακονηθεί και να εξυπηρετηθεί αλλά για να υπηρετήσει και να θυσιαστεί για όλη την ανθρωπότητα έτσι και εσείς ως Απόστολοι του Μεσσία πρέπει να θυσιαστείτε και να αναλωθείτε για τον άνθρωπο.

Ακολούθως, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας τόνισε ότι, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει μία υψηλή θέση, ένα αξίωμα μέσα στην κοινωνία, πρέπει να παραμένει προσγειωμένος έχοντας πάντοτε κατά νου, ότι αναδείχθηκε σε περίοπτη θέση για να προσφέρει περισσότερα, να υπηρετεί τον λαό κι όχι να τον καταδυναστεύει, όπως έκαναν οι ειδωλολάτρες.

Καταλήγοντας, ο Κύπρου Χρυσόστομος υπογράμμισε πως αν είμαστε πραγματικοί χριστιανοί, θα βαδίζουμε σταθερά αυτό το δρόμο της ζωής που δεν οδηγεί οπουδήποτε αλλού, παρά στην βασιλεία του Θεού.

Κι αν ο άνθρωπος έχοντας εξουσία δεν έχει μέσα του τον Χριστό, που γεμίζει τους πάντες και τα πάντα με χαρά, ματαιοπονεί αν επιδιώκει να βρει την ευτυχία διά της θέσεως και του αξιώματός του.

Προηγήθηκε η εγκύκλιος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου για το ανθρωπιστικό θέμα των Αγνοουμένων, την οποία ανέγνωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυπριανός.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Λάμπρο Λάμπρου, συνταξιούχο της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας του Δήμου Λακατάμιας.

kiprou lakatamia 1

kiprou lakatamia 1

kiprou lakatamia 1

kiprou lakatamia 1

Εμφανίσεις: 303001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: