Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/03 01:07

paralimni 12

Του Λουκά Α. Παναγιώτου


Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τιμήθηκε κι εφέτος η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας. 

Της θείας Λειτουργίας και της Πανηγυρικής Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. 

Στη Δοξολογία παρέστησαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Τάκης Πελεκάνος, οι Βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ης Τ.Ξ.Π., ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος και Μέλη της Σχολικής Εφορείας, οι Θρονικοί Επίτροποι και άλλοι επίσημοι. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου κ. Αντώνης Θεοδώρου. 

Ακολούθως, οι Επίσημοι, ο Κλήρος και ο Λαός μετέβησαν στο Μνημείο Πεσόντων, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού, όπου ετελέσθη Τρισάγιο, εις μνήμην των Ηρώων της Επαναστάσεως, μετά το πέρας του οποίου έγινε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. 

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκοπικών Συστημάτων, Σωματείων, Κατηχητικών και του Στρατού. 

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

paralimni 1

 

Εμφανίσεις: 302630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: