Γράφτηκε από τον/την philenews.com. 03/02 13:51

kipos-pafouΓράφει η Ντόρα Χριστοδούλου


Η υπόθεση της ανταλλαγής του Δημόσιου Κήπου Πάφου με άλλο τεμάχιο γης που προσφέρει το κράτος στη Μητρόπολη Πάφου, είναι επί της ουσίας τελειωμένη.

Αυτό που απομένει για τη διαδικαστική ολοκλήρωση της υπόθεσης, είναι η ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τους εκτιμητές που διόρισε η Μητρόπολη για τα τεμάχια τα οποία πρότεινε το κράτος.

Αυτό δήλωσε αποκλειστικά στον «Φ» ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αναφερόμενος στη συνέχιση των επαφών Μητρόπολης και δήμου για την αλλαγή της κυριότητας του Δημόσιου Κήπου.

Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι η σχετική απόφαση ανταλλαγής έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών και πλέον απομένει να καταλήξει η Εκκλησία στο ποιο τεμάχιο από αυτά που έθεσε ενώπιόν της το κράτος θα επιλέξει τελικά.

«Αναμένουμε από τους εκτιμητές τους οποίους ορίσαμε», ανέφερε, «να μας προσκομίσουν τις τελικές τους εκτιμήσεις, ώστε να οριστικοποιήσουμε το τεμάχιο που θα επιλέξουμε, ώστε ο Δημόσιος Κήπος να περιέλθει στην κυριότητα του κράτους και από αυτό στον Δήμο Πάφου».

Ο μητροπολίτης Πάφου ανέφερε επίσης ότι το γεγονός ότι όλα τα προτεινόμενα τεμάχια είναι εκτός Πάφου, δεν καταργεί επί της ουσίας τον σχεδιασμό της Μητρόπολης για ανέγερση νέου καθεδρικού ναού στην πόλη.

Αποκάλυψε ειδικότερα ότι η ανέγερση ναού εντός του Δημόσιου Κήπου ήταν διαχρονικά η δεύτερη επιλογή της Εκκλησίας.

«Πρώτιστη επιλογή ήταν και παραμένει», τόνισε, «η ανέγερση του ναού στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, αφού πάντα οι καθεδρικοί ναοί ανεγείρονται κοντά στη Μητρόπολη. Γι’ αυτό και η απόκτηση περιουσίας μετά την ανταλλαγή με τον Δημόσιο Κήπο, θα μας βοηθήσει στο να αποκτήσουμε γη ενδεχομένως στην περιοχή της Μητρόπολης για να ανεγείρουμε τον νέο μας καθεδρικό ναό».

Εμφανίσεις: 302065
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: