Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/03 13:08

kabaliotis europi 4

Ο νέος Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έδρα τις Βρυξέλλες Δρ. Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης, αφού έγινε η παραλαβή και παράδοση του γραφείου από τον απερχόμενο διευθυντή του γραφείου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγιου κ . Αθηναγόρα.

Ο Αρχιμ. Απόστολος στην συνάντηση που είχε εξέφρασε το σεβασμό του στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς και στον Σεβασμιώτατο.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ορθόδοξη εκκλησία, ενώ εξέφρασαν αμφότεροι την οδύνη τους για το τραγικό συμβάν που συνέβη στα Τέμπη.

Κατά την παράμονη του στις Βρυξέλλες ο Αρχιμ. Απόστολος συνάντησε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωαπαϊκης επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινα, όπως και τους στενούς συνεργάτες τους κ. Ντεμίρη και Ιορδανίδη.

Συζήτηθηκαν θέματα που αφορούν το γραφείο της Αντιπροσωπειας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, όπως και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Ε.Ε.

Ο κ. Αντιπρόεδρος υπήρξε ιδιαίτερα συνεργάσιμος ενώ εξέφρασαν αμφότεροι την οδύνη τους για το τραγικό συμβάν που συνεβη στην Ελλάδα.

Επίσης συνάντησε τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η συνάντηση παραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν τόσο την Ελλαδική Εκκλησία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Διευθυντής συνέχισε τις συναντήσεις του με την ελληνίδα και δραστήρια ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τους συνεργάτες της.

Η κα Ασημακοπούλου υποδέχτηκε με χαρά τον Αρχιμ. Απόστολο Καβαλιωτη και επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν καλή συνεργασία.

Όπως τόνισε ο π. Απόστολος, η συνεργασία μαζί της, όπως και με κάθε Έλληνα και Ελληνίδα Ευρωβουλευτή και μη θα είναι συνεχής προς όφελος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και στήριξης του ποιμαντικού κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου.

Οι συνεργάτες της κας Ασημακοπούλου παρουσίασαν τον π. Απόστολο Καβαλιώτη σε συνεργατες τους ενώ επισκέφθηκαν την αίθουσα c3 500.

Στη συνέχεια συνάντησε τον κ. Φατουρο Δημήτρη, εκπρόσωπο του ΟΗΕ στην ΕΕ και την κυρια Αυγουστίδου, νομικό και μέλος της επιτροπής ανταγωνισμού, όπου αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την ελλαδική εκκλησία, την εξωστρέφεια του γραφείου της αντιπροσωπειας ενώ εξέφρασαν αμφότεροι την οδύνη τους για το τραγικό συμβάν που συνέβη στην Ελλάδα.

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

kabaliotis europi 1

Εμφανίσεις: 247441
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: