Γράφτηκε από τον/την Εκ της Ιεράς Συνόδου. 06/05 11:36

sinedrios

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Συνεδρίαση Αυτής της 7ης μηνός Μαρτίου 2019 αποφάσισε την πραγματοποίηση Σύναξης των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προετοιμασία των Εορτίων Εκδηλώσεων, κατά το έτος 2021, για την συμπλήρωση διακοσίων (200) ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Στη Σύναξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου, στο ισόγειο του Συνοδικού Μεγάρου, την Πέμπτη 9η Μαΐου 2019 και κατά τις ώρες 10:30 έως 13:30, δύνανται οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, οι οποίοι επιθυμούν την συμμετοχή των Επαρχιών τους με μία συγκεκριμένη εκδήλωση στο προτεινόμενο Πρόγραμμα, να καταθέσουν εγγράφως μέσω του οριζομένου εκπροσώπου τους την πρότασή τους, ώστε αναλόγως να ληφθεί η τελική έγκριση από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να συμπεριληφθεί στο τελικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων.

Εκτός από τις Εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται από την Ιερά Σύνοδο, κάθε Ιερά Μητρόπολη δύναται να διοργανώσει οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση κρίνει, ώστε να προβάλει τα ιστορικά τοπικά γεγονότα και πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επικοινωνήσουν με τον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αντωνίου - Τριανταφυλλίδη (τηλ. επικοινωνίας: 210 7272214/5, 6983772240).

Εμφανίσεις: 281173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: