Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 12:30

esperinos mitropoli 133

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Νεοχωρίου κ. Παύλος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Θεσπιών κ. Συμεών, Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός και οι συνεφημέριοί του, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρυσόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Νίκου, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοποής Αθηνών, ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Πρωτοδιάκονος π. Δημήτριος Φωκιανός.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ανέγνωσε το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο του Εσπερινού στα Ελληνικά και μετά οι κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Αγγλικά, στα Σλοβανικά, στα Αραβικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, αλλά και στη νοηματική γλώσσα.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις Πασχάλιες εόρτιες ευχές του μοιράζοντας σε όλους τα κόκκινα αυγά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302141
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: