Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 13:00

apokath mitr 126

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης αλλά και συγκίνησης τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής 26 Απριλίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος πλαισιούμενος από τον Ιεροκύρηκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερο Θωμάς Συνοδινός τους συνεφημέριους του, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Χρυσόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Νίκου, και τον Πρωτοδιάκονο π. Δημήτριο Φωκιανό.

Στο Θείο λόγο ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, αναφέρθηκε στη ζωή του Ιησού το μαρτύριο, τη σταύρωση, το θάνατό αλλά και στην ανάσταση Του.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Ιερά Ακολουθία, παρακολουθώντας με ευλάβεια και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές της Ορθοδοξίας, περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν τον εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού.

Να σημειωθεί οτι το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούνων των Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: