Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/04 00:06

koinos esperinos 18

Κοινός Κατανυκτικός Εσπερινός των ενοριακών ναών και των ιερών παρεκκλησίων της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Ζωγράφου, Γουδή καί Ιλισίων), την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (14 Απριλίου) τελέστηκε στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη συμμετοχή πάντων των πατέρων, των ιεροψαλτών καί των πιστών της περιοχής του Ζωγράφου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο σκοπός της Αγίας Τεσσαρακοστής είναι να αναδείξει πως θα επανέλθει ο άνθρωπος στην πρώτη του ωραιότητα, πως θα γίνει ο καθένας μας ένα με τον Χριστό και ότι στόχος του ανθρώπου είναι να φτάσει στην θέωση.

Έφερε δε ως παράδειγμα την Αγία Μαρία την Αιγυπτία που κατόρθωσε να μεταβάλλει τον άρρωστο λογισμό της, να αγαπήσει με υπερβολή τον Χριστό και να γίνει υπόδειγμα μετανοίας και ταπείνωσης, κάνοντας παραλλήλως σύνδεση των προσώπων και των γεγονότων που εορτάζονται τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τον κοινό στόχο πως μας δείχνουν τον δρόμο ώστε ο καθένας μας να γίνει ένα με τον Χριστό.

Και συνεχίζοντας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής επεσήμανε την ανάγκη “μεταδημότευσης” από το πολίτευμα του μάταιου κόσμου σε εγγεγραμμένους πολίτες του Σταυρού. Με αφορμή τη ρήση του Αββά Σισώη ότι "όσο εγγίζει ο άνθρωπος τον Θεόν τοσούτον εαυτόν αμαρτωλόν βλέπει” τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένας σεισμός στην ζωή μας ώστε επιτέλους να αλλάξουμε πορεία, λέγοντας στον εαυτό μας “ρισκάρω και δοκιμάζω μια νέα ζωή για να βρω την πραγματική αγάπη στη ζωή μου".

Μετά το τέλος της ακολουθίας επαίνεσε την προσπάθεια των ιερέων των ναών του Ζωγράφου για την ευκαιρία της συνάντησης κλήρου και λαού της Περιφερείας στην ακολουθία αυτή που αποτελεί πλέον παράδοση καθώς ο κοινός Κατανυκτικός Εσπερινός γίνεται για όγδοη συνεχή χρονιά.

Ευχήθηκε δε σε κλήρο και πιστούς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση μεταφέροντας τις ευχές αλλά και την ευαρέσκεια του Μακαριωτάτου για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στις ενορίες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής από τους ιερείς της Περιφέρειας.

Εκ μέρους των ιερέων και των πιστών του Ζωγράφου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ΄ Αρχ. Περιφερείας Πρωτοπ. Χαράλαμπος Πανόπουλος εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη όλων όχι μόνο για την παρουσία του Θεοφιλεστάτου στην σημερινή ακολουθία αλλά κυρίως για την αγάπη και την στήριξη του ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο έργο των πατέρων.

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

koinos esperinos 1

Εμφανίσεις: 300843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: