Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 22:34

konidaris 0

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Χάρης Κονιδάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι γνωστή σε όλους και διατυπωμένη πλειστάκις με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και καμία απολύτως ανάγκη εθνική, κοινωνική ή άλλη, για την αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ή για την εισαγωγή μίας ιδεολογικά,πολιτικά, νομικά και επιστημονικά αόριστης, ηθελημένα συνθηματικής και αμφίσημης και δήθεν εκσυγχρονιστικής ρήτρας περί ουδετερόθρησκου κράτους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το άρθρο 13 του Συντάγματος εγγυάται απολύτως το απαραβίαστο της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους πολίτες».

Ο κ.Κονιδάρης μάλιστα παρέπεμπε στις αναλυτικές θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το όλο θέμα, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο πρόσφατο υπόμνημά της προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Εμφανίσεις: 301542
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: