Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/12 11:05

epitropi dialogoy 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνεδριάζει πρώτη μέρα σήμερα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η επιτροπή διάλογου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το προσύμφωνο του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Στις εργασίες της επιτροπής συμμετέχουν οι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής, οι Καθηγητές Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλιακμάνης, ο επ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής Βασίλειος Κονδύλης και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, αφού καλωσόρισε τα Μέλη της επιτροπής, ευχήθηκε οι συναντήσεις να είναι καρποφόρες.

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίας, ετέθησαν και ενεκρίθησαν τα όρια και τα πλαίσια (κανονισμός εργασιών), σύμφωνα με τα οποία θα εργασθεί η Επιτροπή, που καθορίσθηκαν από την ομόφωνη Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου ε.έ., ήτοι:

1) αναμένει από την Ελληνική Κυβέρνηση το Σχέδιο Νόμου, σύμφωνα με την από 16.11.2018 δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού «...η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους. Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή...». Η Επιτροπή θα τοποθετηθεί επί του Σχεδίου Νόμου, αφού αυτό καταρτισθεί από την Κυβέρνηση και της υποβληθεί, 

2) η Επιτροπή ασκεί μόνο συλλογικώς τα καθήκοντά της και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο. Τα μέλη της Επιτροπής δεν συμμετέχουν, χωρίς εντολή της, σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης επί του αντικειμένου της αρμοδιότητός της και

3) η Επιτροπή περιορίζεται, κατά το αντικείμενο της αποστολής της, μόνο στην επεξεργασία και εισήγησή της προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας επί του επικειμένου Σχεδίου Νόμου. 

Η Επιτροπή θα συνέλθει και πάλι μετά τις Εορτές για να ασχοληθεί με θέματα αρμοδιότητός της.

Εμφανίσεις: 300614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: