Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/12 15:37

keso gerontes 9

Φωτογραφίες: Δήμητρα Παναγοπούλου


Tην Στέγη Γερόντων του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου επισκέφθηκε το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου 2018 ο Θεοφ. Επίσκ. Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια των ποιμαντικών του δραστηριοτήτων.

Τον Θεοφιλέστατο υποδέχτηκαν στην είσοδο του κτιρίου της Στέγης οι πατέρες του Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος και τον ξενάγησαν στους χώρους διαμονής των 30 γερόντων που διαβιούν εκεί.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής περιήλθε τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και γνώρισε από κοντά τους ηλικιωμένους, συνομίλησε μαζί τους καθώς με το προσωπικό και τις εθελόντριες.

Προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου ο Πρόεδρος της Στέγης π. Παύλος Νεβσεχιρλίογλου και τα μέλη του Συμβουλίου μαζί με τους εφημερίους του ναού παρέθεσαν πρόγευμα στην τραπεζαρία του ιδρύματος.

Εκεί ο Θεοφιλ. Επισκ. Θεσπιών κ. Συμεών συνεχάρη τον π. Παύλο και το Συμβούλιο για το επιτελούμενο έργο, για την υψηλής ποιότητας προσφορά και επαίνεσε τους εργαζομένους και τις εθελόντριες για την διακονία τους στο χώρο αυτό και την άψογη παροχή υπηρεσιών στους γέροντες και τις γερόντισσες της Στέγης του Αγ. Θεράποντος.

Η συνάντηση έκλεισε με τραγούδια των γιαγιάδων της Στέγης και ευχές και ευχαριστίες προς τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής για την σημερινή του επίσκεψη.

Εκείνος ανταπέδωσε με τις δικές του ευχές για Καλά Χριστούγεννα μεταφέροντας και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σε όλους.

Η Στέγη Γερόντων του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου λειτουργεί από το 1982 με επίσημη άδεια από την Νομαρχία Αθηνών και βρίσκεται στην οδό Γαλήνης 26 στου Ζωγράφου, σε ένα ιδιαιτέρως καλαίσθητο εξαόροφο κτίριο, πλήρως εξοπλισμένο και φιλοξενεί 30 γέροντες και γερόντισσες, που απολαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η κίνηση αυτή του ΚΕΣΟ, προκλήθηκε από πρόταση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Συμεών προς την Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Πίνη, στην τελετή του αγιασμού όλων των Τμημάτων κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε η γνώση, που λαμβάνουν οι μαθήτριες, στα Τμήματα Δεξιοτήτων από ένα Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να επενδύεται με ψήγματα προσφοράς, ευαισθησίας και αγάπης και να εκπέμπεται και να ακτινοβολεί στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

keso gerontes 1

Εμφανίσεις: 302509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: