Γράφτηκε από τον/την protothema. Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

kinal arxiepiskopos 2

Πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση της προέδρου του κόμματος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Στη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη στήριξή της στα δικαιώματα των κληρικών και ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο την πρόθεσή της να ζητήσει τη σύσταση διακοματικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής διαμόρφωσαν την αντίληψη πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία Μεγάρου Μαξίμου- Αρχιεπισκοπής για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους έδωσε και τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, τις οποίες έδωσε και στον Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας την απάντησή του.

Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριώτατο.

Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία.

Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων.

kinal arxiepiskopos 1

kinal arxiepiskopos 1

Εμφανίσεις: 252416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: