Γράφτηκε από τον/την ΚΕΣΟ. 14/11 19:14

keso axrnon 2

Παιδιατρικούς και οπτομετρικούς ελέγχους, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου, στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ σε συνεργασία με τους Εταίρους του, δηλαδή την - Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων(Π.ΟΜ.Ε.Π).

Η πρόσκληση για το εγχείρημα μας εκεί, ήρθε από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Καμπόλη, γνώριμη μας από τα παλιά. Η απάντηση μας, ήταν άμεση.

Η Διευθύντρια του φορέα Μαίρη Πίνη και συντονίστρια της δράσης επέλεξε, να υλοποιηθεί η δράση μέσα σε μια ημερομηνία σημαδιακή, την 13η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης.

Ανάλογη ήταν και η συναίνεση των συνεργατών μας.

Έτσι, οι παιδίατροι, Antonis Kontos Ταμίας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δράσης, ο Μάριος Ανδρέου υπεύθυνος του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, ο Χρηστος Μπωκος, η Ελένη Ευσταθιάδου και ο Γιώργος Μουστάκας - Αμπουσανάμ, φόρεσαν τις λευκές μπλούζες και με τα στηθοσκόπια τους έπιασαν δουλειά.

Ομοίως και η ομάδα της Π.Ε.Ο.Ο. που αποτελείτο από τους: Στέλιο Μυλόβα Πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Κλάδο Αντιπρόεδρο του Δ.Σ, ο Γιώργο Βασιλικούδη μέλος της, την Ολυμπία Ντούρμα και τον Θανάση Χαλιδιά μέλη του Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Ελλάδας.

Πρωταγωνίστρια της δράσης ήταν και η δυνατή ομάδα του φορέα μας, που αποτελείτο από την Διευθύντρια, τα μέλη του Δ.Σ Μαρία Τάταρη και Σοφία Κώνστα-Πέππα Γραμματέας και Ταμίας αντίστοιχα, τη Μάρθα Σαμαρά υπεύθυνη στο Δ.Σ για θέματα Δημογραφικού-Οικογένειας και Ισότητας, ο υπεύθυνος Εεπικοινωνίας του φορέα Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης και ο εθελοντής σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό Λουκάς Μολές.

Έλαβαν τις θέσεις τους, κάνοντας χρέη γραμματείας προς τους γιατρούς, ώστε αυτοί, να απασχοληθούν με την κλινική εξέταση των μικρών μαθητών και να μην απασχοληθούν με το γραφειοκρατικό κομμάτι του εγχειρήματος.

Τα ευρήματα

Στο 28ο Δημοτικό Αχαρνών (Καποτά) είναι εγγεγραμμένα 140+ παιδιά.

Δυστυχώς, το παρακολουθούν σχεδόν τα μισά. Την ημέρα της δράσης εξετάστηκαν 80 παιδιά από παιδιάτρους και αντίστοιχες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους οπτομέτρες - οπτικούς.

Σε αυτό το μέγεθος των 80 εξεταζομένων προστεθήκαν στους οπτομέτρες και 5 εκπαιδευτικοί.

Συνολικά έγιναν 165 διαγνωστικές πράξεις και για τις δυο κατηγορίες.

Το 1/5 των μαθητών δεν προσκόμισε βιβλιάριο Υγείας.

Ενώ εξ αυτών υπήρχαν κάποια παιδιά κυρίως Ρομά, παντελώς ανεμβολίαστα.

- Σε πολλά παιδιά, έλειπε η Β΄ δόση των απαραίτητων βασικών εμβολίων της παιδικής ηλικίας(Ηπατίτιδας, Κοκίτη- Διφθερίτιδας, Τετάνου, κλπ).

- Ανιχνεύτηκαν κάποια παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων για συστηματικότερο έλεγχο.

-Πολλά παιδιά παραπέμφθηκαν σε οδοντίατρο διότι είχαν δόντια με τερηδόνα και απαιτούνται σχετικές θεραπείες.

-Επίσης υπήρξαν μαθητές παραπέμφθηκαν στο ΚΑΤ – Τμήμα Σκολίωσης.

-Κανένα παιδάκι δεν είχε κάνει το ακριβό εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας τύπου Β΄.

-Υπήρξαν λίγα παιδιά παχύσαρκα.

-Εντοπίστηκαν παιδιά με φύσημα και παραπέμφθηκαν για καρδιολογική εξέταση.

–Ανιχνεύθηκαν παιδάκια -ευτυχώς λίγα- που παρουσιάζουν προδιάθεση για άσθμα.

-Επιπρόσθετα σε πολλά παιδιά, που δεν είχαν εξεταστεί από τον ατομικό τους παιδίατρο, μετά την εξέταση των παιδιάτρων της δράσης, χορηγήθηκε, η Βεβαίωση το Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή(ΑΔΥΜ), απαραίτητο για το σχολείο, καθώς και τις ανάγκες της γυμναστικής και των λοιπών δραστηριοτήτων.

Για το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ, το 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών-Καποτά μας είναι γνωστό, από τα χρόνια των Μνημονίων. Τότε που τα παιδιά, στερούνταν ένα πρωινό γεύμα και που τα προγράμματα επισιτισμού από την Πολιτεία και τους φορείς, που δραστηριοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είχαν φτάσει έως το Δημοτικό Σχολείο.

Έτσι και τότε είχαμε ενεργοποιηθεί και πάλι μεταφέροντος την απαραίτητη βοήθεια.

Αλλά και κατά την τωρινή μας δράση, προσφέραμε στο σχολείο γραφική ύλη (γόμες-ξύστρες, μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές) ώστε να μοιραστούν στους μικρούς μαθητές.

Η Ευλογία & οι Ευχαριστίες

Η εκπόνηση της τωρινής δράσης μας είχε τις ευλογίες και ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο., που αγαπά πολύ τα παιδιά, του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναριού και Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος κ. Αγαθάγγελου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως και Πρωτοσυγκέλου της Ι.Α.Α. κ. Βαρνάβα.

Επιπρόσθετα είχε τις ευλογίες του επιχώριου μητροπολίτη Ίλιου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο όποιος όχι μόνο μας έδωσε την αδεία, να πραγματοποιήσουμε τη δράση στην περιοχή του, αλλά επειδή οι υποχρεώσεις του τον ήθελαν εκτός Αθηνών, μας απέστειλε ως εκπρόσωπο του, τον π. Τίτο Χρήστου Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου & Αχαρνών.

Αντί επιλόγου παραθέτω το μήνυμα της Διευθύντριας του 28ου κας Ελένης Καμπόλη: «Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για αυτή, την τόσο άρτια οργανωμένη δράση! Πολλά συγχαρητήρια για το έργο, που προσφέρετε και τις δράσεις, που επιτελείτε με το ΚΕ.Σ.Ο Πανελλαδικά!

Χάρηκα πάρα πολύ σήμερα που είδα τόσους ανθρώπους, με αγάπη, να προσέγγισαν τα παιδιά!

Ακόμη και τα παιδιά το χάρηκαν πολύ. Αρκεί να σας αναφέρω, πως φεύγοντας από το σχολείο μου έδωσαν πολλές ζωγραφιές για να δείξουν την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για το νοιάξιμο.

Πολλά ευχαριστώ για αυτή την όμορφη μέρα, που μας χαρίσατε, στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών!

Εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά και ελπίζω η επόμενοι δράση να είναι σύντομα».

Κλείνουμε με μια εκπλήρωση. Η παράκληση της Διευθύντριας του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κας Ελένης Καμπόλη, εισακούστηκε.

Έτσι, με την άμεση διαμεσολάβηση του μέλους του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο κας Μάρθας Σαμαρά, θα λάβουν από εταιρεία, σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την πλοήγηση των παιδιών στις λεωφόρους της γνώσης!

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

keso axrnon 1

Εμφανίσεις: 194231
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: