Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/09 00:13

agios mamas 13

Xρήστος Ασημακόπουλος στην Romfea.gr


Με λαμπρότητα εορτάζεται η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Μάμαντος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάστρο Χλεμούτσι Ηλείας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης.

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ Αθανάσιος ο Β', πλαισιούμενος απο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Κατσίκα, και ιερέων της ευρύτερης περιοχής, καθως και παρεπιδημούντων ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στον βοίο του Αγίου Μάμα.

Παρότρυνε άπαντες τους ευσεβείς χριστιανούς να διδαχθούν από την ανδρεία, το θάρρος, την πίστη, και την αγάπη προς τον Χριστό, του δεκαπεντάχρονου Αγίου Μάμαντος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Ιερό Ναό φυλάσσετε τμήμα της κάρας του Αγίου Μάμα απο το έτος 1895.

Πρώτη επίσημη πανυγηρική θεία λειτουργία επι τη εορτή του Αγίου τελέστηκε το 1980 στον Ιερό Ναό Κοιμησεως της Θεοτόκου Κάστρου υπό του τότε Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου του Α'.

Έκτοτε κάθε χρόνο ο Άγιος τιμάται ιδιαιτερως στο χωριό Κάστρο Χλεμούτσι Ηλείας καθώς οι θαυμαουργικές επεμβάσεις του Αγίου στα προβλήματα των κατοίκων έχουν καταστήσει τον Άγιο Μάμα αναπόσπαστο κομμάτι των καρδίων του χριστεπωνύμου πληρώματος του χωριού, και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλειας.

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

agios mamas 1

Εμφανίσεις: 302266
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: