Γράφτηκε από τον/την Politischios.gr. 10/11 23:42

mouseio agios minas 1

Στην σημασία της ιστορικής απόδειξης αλλά και της διατήρησης ζωντανής της εθνικής μνήμης όσων φρικαλεοτήτων έλαβαν χώρο στην μαρτυρική και ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, στοχεύει το νέο Μουσείου Σφαγών που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μάρκου και χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα «ΑΙΓΕΥΣ» του Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου.

Το Μουσείο που το επιμελήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Χίου και Αρχιτέκτονας Μανώλης Βουρνούς καθώς και η ιστορικός – αρχαιολόγος Αθηνά Ζαχαρού- Λουτράρη, φιλοξενεί σημαντικά κειμήλια αλλά και παρέχει όλο τον ιστορικό όγκο των πληροφοριών που χρειάζεται ο προσκυνητής, προκειμένου να κατανοήσει σε όλη τους τη διάσταση, τα γεγονότα και τις στιγμές που εκτυλίχθησαν στο Μοναστήριο το 1822, κατά την περίοδο των μεγάλων σφαγών.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, σε μία εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά εκείνα γεγονότα, αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή στον διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τη σύζυγό του Μαρίνη, τιμώντας τους με τον μεγαλόσταυρο του Αγίου Ισιδώρου.

mouseio agios minas 4

mouseio agios minas 2

mouseio agios minas 2

Εμφανίσεις: 294691
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: