Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/11 12:03

aeaa didaktiki 3

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διδακτική Θεία Λειτουργία του μαθήματος Λειτουργική-Τελετουργική του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας, παρουσία των ιερέων και λαϊκών φοιτητών και φοιτητριών των Προγραμμάτων Ιερατικών Σπουδών, Εξομοίωσης και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ενώ η τέλεσή της γίνεται με διδακτικό – επεξηγηματικό τρόπο από τον προεστώτα ιερέα, ώστε οι μελλοντικοί κληρικοί και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας (άνδρες-γυναίκες) να μάθουν μετ’ επιστήμης τα τελούμενα στο Ναό.

Στο ίδιο διδακτικό πλαίσιο οι φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών μαθαίνουν την τέλεση όλων των Μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ εντός του έτους η ΑΕΑΑ θα διαθέτει Εσωτερικό Ιερό Ναό με σύγχρονες εποπτικές προδιαγραφές Εργαστηρίου Διδασκαλίας.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο διδάσκων το μάθημα της Λειτουργικής-Τελετουργικής, Αν. Καθηγητής Ποιμαντικής της ΑΕΑ Αθήνας και ιατρός, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, ενώ στην ακολουθία έψαλλε η χορωδία της ΑΕΑ Αθήνας υπό τη χοραρχία του Μουσικολόγου - Διευθυντή Σπουδών του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, Αν. Καθηγητή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της ΑΕΑΑ.

Τη γενική Εργαστηριακή Φροντίδα και Επιστασία των μαθημάτων έχει ο Επ. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Γραμματείας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κουτσούρης, ενώ στην προετοιμασία συνέβαλε ο Διευθυντής Οικοτροφείου της Εστίας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Εκάλης, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Ντέτσισκας.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας ανήκει στην Τριτοβάθμια Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και εποπτεύεται άμεσα από τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Παραγωγική Σχολή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

aeaa didaktiki 1

aeaa didaktiki 1

aeaa didaktiki 4

aeaa didaktiki 4

aeaa didaktiki 6

aeaa didaktiki 8

aeaa didaktiki 8

aeaa didaktiki 6

Εμφανίσεις: 300896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: