Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/10 14:06

agiasmos KESO 4

Αγιασμός με περιορισμένο κόσμο, λόγω μέτρων προστασίας από τον COVID -19, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης(13/10) στα Πιστοποιημένα Εργαστήρια ΚΔΒΜ-Επιπέδου -1 του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την εκκίνηση της Νέας Ακαδημαϊκής περιόδου 2021-2022.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου π. Ηλίας Δροσινός και τον συνέδραμε ο Πρωτοπρεσβύτερος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ π.Χρήστος Μανωλάς.

Παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Δρ. κ. Γιώργος Δημόπουλος τα μέλη του ΔΣ Μάρθα Σαμαρά και Σοφία Κώνστα – Πέππα.

Μετά την τελετή του Αγιασμού ο π.Ηλίας μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μακαριώτατου και χαρακτήρισε τα εργαστήρια του ΚΕΣΟ ως «μια ΟΑΣΗ δημιουργικότητας, που δραστηριοποιείται αθόρυβα δίπλα στο Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, όπου είναι Προϊστάμενος.

Και χαρακτήρισε τον φορέα ως υπόδειγμα συνεχούς και αξιόλογης προσφοράς στο συνάνθρωπο χωρίς τάση επίδειξης και επιστράτευσης Μέσω Προβολής».

Ακολούθως η Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Μαίρη Πίνη, ανέφερε ότι: το 2020 ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά, μετά μέσα τους επτά μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων, όπως συνέβει και με την κοινωνία ολόκληρη, λόγω του ιού COVID -19.

Τόνισε οτι παρά τις δυσκολίες, σταθήκαμε όρθιοι, με την βοήθεια του Θεού, τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του φορέα μας κ. Ιερωνύμου, τις ευλογίες και τις ευχές του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο. κ. Αγαθάγγελου και την στήριξη των μελών του ΔΣ, την συνεχή και σταθερή συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ.Γιώργου Δημόπουλου.

Για την εκπόνηση του έργου μας, εφαρμόσαμε νέα εργαλεία όπως την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (e- learning), για τα μαθήματα των ειδικοτήτων, που δεν απαιτείται η πρακτική εξάσκηση και η διαζώσης συμμετοχή.

Για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο ανανεώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Αθηναίων μέσω υπογραφής Σύμβασης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021 μεταξύ του Αντιδημάρχου κ.Νίκου Βαφειάδη και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Βάσει αυτής εφαρμόζουμε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας, στο οποίο θα συνδράμουμε στα συνοδευτικά μέτρα του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής, γνωστό ως ΤΕΒΑ, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ως Επικεφαλής σύμπραξης ο Δήμος Αθηναίων.

Η νέα περίοδο του 2021-2022, είναι η έβδομη χρονιά - από την πρώτη πειραματική εκκίνηση των Εργαστηρίων και η δεύτερη μετά την επίσημη Πιστοποίηση και αναγνώριση τους, από το Υπ.Παιδείας & Θρησκευμάτων ως «Κέντρα δια βίου μάθησης Επιπέδου -1».

Διδασκόμενοι-διδασκόμενες, θα παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά τα κάτωθι τμήματα:

Αγγλικά & Ρωσικά στα τμήματα των ξένων γλωσσών

Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Φορέα UNICERΤ

Κοπτική- Ραπτική, Ενδυματολογία, Ιστορία Ενδύματος & Μόδας

Κομμωτική & styling σε συνεργασία με τα φημισμένα κομμωτήρια GINO

Κοσμετολογία – Αισθητική – Περιποίηση των άνω & κάτω άκρων

Κόσμημα & desing

Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων & Χώρων με πιστοποίηση από τον κρατικό ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  γνωστό ως ΕΦΕΤ

Συμβουλευτική Διαχείρισης Οικογενειακού Προϋπολογισμού & Στησίματος μιας Επιχείρησης
Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενηλίκων

Επαγγελματικό Προσανατολισμό-Κοινωνική ένταξη & Ψυχοκοινωνική στήριξη για παιδιά

Ρομποτική για παιδιά σε συνεργασία με την Ampersand Robotics

Οι ενήλικες των Τμημάτων μετά την περάτωση των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας, θα μπορούν να δώσουν για πιστοποίηση αυτής εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ είτε στον φορέα πιστοποίησης ACTA ο οποίος είναι τεχνοβλαστός του ΑΠΘ και άμεσος συνεργάτης του ΚΕΣΟ.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό για το δύσκολο διάστημα του 2020-21. Ανέφερε ότι:

Στο εκπαιδευτικό Τομέα παράλληλα με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων συνεχίζουμε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS, που βοηθά νέους 19-29 ετών να εντρυφήσουν στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας, πάνω τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να βοηθηθούν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους, ως προς την καταπολέμηση της ανεργίας.

Με το άνοιγμα του Μαΐου 2021, απονείμαμε 10 βεβαιώσεις σπουδών για Κοσμετολογία – Αισθητική – Περιποίηση των άνω & κάτω άκρων και μια Υποτροφία για την Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων και οι σπουδάστριες Ραπτικής της περιόδου 2020- 2021 ολοκλήρωσαν όλα τα πρακτικά εργαστήρια.

Δυο σπουδαστές μας η κα Χριστίνα Μακρή και ο κ. Νίκος Πετρόπουλος έλαβαν τον τίτλο του Proficiency  και του Lower αντίστοιχα στα Αγγλικά από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Στο Κοινωνικο-προνοιακό Τομέα Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα των εμβολίων κατά της Μηνιγγίτιδας τύπου Β. Ήταν μια δράση, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018.

Είχε την έγκρισης του Υπ.Υγείας, της Περιφερείας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου.

Υλοποιήθηκε με την αρωγή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Μέσα από αυτήν την δράση εμβολιάστηκαν περισσότερα από 420 παιδιά.

Φιλοξενήσαμε δυο οικογένειες στο Διαμέρισμα βραχείας φιλοξενίας, που διαθέτουμε, ενώ μια τρίτη μονογονείκή οικογένεια, ήδη φιλοξενείται σήμερα εκεί.

Και σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ-ΙΑΣΙΣ μεθοδεύουμε ώστε άλλες 4 μονογονεϊκές οικογένειες να βρουν σπίτι μέσω του προγράμματος «Στέγασης» του Υπ.Εργασίας

Αντιμετωπίσαμε τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο διάστημα της καραντίνας και προσφέραμε, ψυχοκοινωνική στήριξη διαδικτυακά.

Συνεχίζουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τις μηνιαίες διανομές μας, σύμφωνα με του κανόνες του ΕΟΔΥ σε είδη διατροφής, ειδών πρώτης Ανάγκης, σχολικών και ειδών βρεφικής προστασίας(βρεφικό γάλα, πάνες, κλπ).

Τα δε περισσεύματα από τις διανομές αυτές, τα προσφέρουμε στα πλαίσια της δικτύωσης και της εξωστρέφιας μας σε άλλους κοινωφελείς φορείς, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα και Μητροπόλεις

Στο ίδιο πλαίσιο της εξωστρέφιας συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών –Οπτομετρών Ελλάδος.

Είναι μια δράση, που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζεται μέχρι ημέρα

Λίγο πριν την αναχώρηση ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας, κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της προσφοράς του ΚΕΣΟ και απένειμε το πτυχίο του Lower στον σπουδαστή Νικ. Πετρόπουλο, ενώ η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ προσέφερε στον αντιπεριφερειάρχη και στον εκπρόσωπο του Μακαριώατου από ένα βιβλίο ως ενθύμιο της τελετής.

Τις ευχές της για καλή Χρονιά απέστειλε η Υφυπουργός Εργασίας Δημογραφικής Πολιτικής Οικογένειας & ισότητας κα Μαρία Συρεγγέλα

Η βραδιά έκλεισε με ευχές «Καλή σχολική χρονιά» σε όλους».

agiasmos KESO 1

agiasmos KESO 1

agiasmos KESO 1

agiasmos KESO 1

Εμφανίσεις: 202627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: