Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/09 14:54

epifanios thiras

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τις τελευταίες ώρες έχουμε λάβει πολλά μηνύματα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, σχετικά με την νέα παραίτηση του γηραιού Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφανίου.

Μετά το αλλαλούμ με την αμφιλεγόμενη παραίτηση τις προηγούμενες ημέρες στην ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ενώ έλεγε ότι θα κινηθεί νομικά προέβη τελικά σε νέα παραίτηση.

Το κείμενο παραίτησης του Γέροντος Θήρας κ. Επιφανίου δε χρήζει σχολιασμού από σεβασμό στην ηλικία του και στα πολλά χρόνια διακονίας του στην Εκκλησία, αν και ως κείμενο, αποκαλύπτει πολλές αλήθειες και συσσωρευμένα προβλήματα της διοίκησης της Εκκλησίας μας.

Σεβόμενοι την αγιότητα του βίου του δεν θα σχολιάσουμε, ζητώντας μόνο την ευχή του, τώρα που αποχωρεί!

Ευελπιστούμε ότι όσα καρκινώματα αποκαλύπτονται από το κείμενο παραίτησης θα προβληματίσουν τους Ιεράρχες μας προς επίλυσή τους!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ:

ΠΡΟΣ

τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου

κ.κ. Ιερώνυμον

Μακαριώτατε.

Έχοντας μόλις σήμερα 28 Αυγούστου 2021, λάβει πλήρη γνώσιν των γεγονότων που συνέβησαν με την επιστολή παραιτήσεως μου, που εγώ ο ίδιος συνέταξα τον περασμένο Ιούλιον, θέλω να σας εκφράσω και πάλιν την επιθυμιάν μου να αποσυρθώ από την ενεργό διακονία.

Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ηλικία μου και την αδυναμία μου, κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία και έτσι ακυρώθηκε η παραίτηση.

Επειδή πλέον συνειδητοποιώ την αδυναμία μου και για να μην μπορεί να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και πάλιν την επιστολή μου ζήτησα να είναι κοντά μου και να υπογράψουν ως μάρτυρες εκτός από τα ανήψια μου και άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά και τους εμπιστεύομαι για να βεβαιώσουν και τη γνησιότητα της προθέσεως μου και τα γραφόμενα.

Μακαριώτατε, Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησιν μου και με αγάπη να μεριμνήσετε για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να αποτρέψετε τον σκανδαλισμό των ευλογημένων κατοίκων των μικρών νησιών της Μητροπόλεως.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Θήρας Επιφάνιος

Εμφανίσεις: 302520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: