Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/07 23:25

koronias ilissou 14

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Ιλισσού χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχ/πής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο εκλεκτός και δραστήριος προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Σπυρίδων Λόντος, ο συνεφημέριός του Πρωτοπρ. Ιωάννης Φλαριώτης και άλλοι συνεορταστές κληρικοί.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Κορωνείας, μοιράστηκε με το πολυπληθές εκκλησίασμα μερικές σκέψεις, ερμηνεύοντας το γνωστό Απολυτίκιο του Αγίου που αρχίζει με την προσφώνηση προς τον Άγιο Παντελεήμονα και τον αποκαλεί: «Αθλοφόρε, Αγιε και Ιαματικέ Παντελεήμον».

«Αθλοφόρε». Είναι Αθλοφόρος διότι με καρτερία υπέμεινε το μαρτύριο. Εμείς, βέβαια, δεν καλούμεθα σε άθλημα μαρτυρίου.

Όμως καλούμεθα με τον λόγο και με την ζωή μας να ομολογούμε τον Χριστό. Και αυτό είναι ένα άθλημα σε μιά εποχή, που πολλοί και πολλά στρέφονται κατά της πίστεως και θέλουν να μας απομακρύνουν από τον Χριστό και την Εκκλησια.

Έτσι η ζωή μας είναι ένα άθλημα συνεχές, ώστε όλη η ύπαρξή μας και η αναστροφή μας να ακτινοβολεί το φως του Χριστού.

«Αγιε». Στην αγιότητα καλούμεθα όλοι. Η αγιότητα του πιστού πηγάζει από την αγιότητα του Χριστού,που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας με μέλη όλους εμάς.

Όταν μένουμε συνειδητά ενωμένοι σ' αυτό το Σώμα, αγιαζόμεθα. Οχι με τρόπο μαγικό και αυτόματο. Χρειάζεται και η δική μας συμμετοχή και συνέργια.

Όπως για την φωτιά χρειάζονται κάρβουνα – οι δικές μας προσπάθειες – και φλόγα – η Χάρη του Αγ. Πνεύματος.

«Ιαματικέ». Ο Άγιος Παντελεήμων πρόσφερε την ίαση, την θεραπεία. Και όταν δεν επαρκούσαν οι ιατρικές του γνώσεις και τα φάρμακα, θεράπευε με την προσευχή του στον Χριστό, που είναι ο Μέγας Θεραπευτής των ψυχών και των σωμάτων.

Εμείς ,βέβαια ,δεν μπορούμε να είμαστε ιαματικοί. Όμως μπορούμε με την ευαισθησία , την αγάπη, την κατανόηση, το πνεύμα της προσφοράς και της θυσίας να «επιχέουμε έλαιον και οίνον» ( Λουκ. ι, 34 ) στις πληγές του πονεμένου σύγχρονου ανθρώπου.

Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι σήμερα πληγωμένοι και απογοητευμένοι ψυχικά. Περιμένουν την συμπαράστασή μας.

Οχι μόνο την υλική,αλλά και την πνευματική. Έστω και ενα καλό λόγο. «Ιδού λόγος υπέρ δόμα αγαθόν» (Σοφ. Σειρ. 18, 17) κατέληξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Τέλος ο π. Σπυρίδων ευχαρίστησε επωνύμους και μη για την παρουσία τους και ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κορωνείας και εκείνος ευχήθηκε ο Αγ. Παντελεήμων να χαρίζει με τις πρεσβείες του υγεία ψυχής και σώματος σε όλους και συνεχάρη τον π. Σπυρίδωνα για την οργάνωση της Πανηγύρεως και για την όλη αναζωογόνηση τής ενορίας.

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

koronias ilissou 1

Εμφανίσεις: 281386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: