Γράφτηκε από τον/την Εκ της Κοσμητείας. 12/05 21:53

kribokapits kapnikarea 1

Επίσημη επίσκεψη στον πανεπιστημιακό Iερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα) πραγματοποίησε σήμερα 12 Μαΐου 2021 ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Καθηγητής Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς.

Τον κ. Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία και τη μοναδικότητα του ιερού ναού.

Ο κ. Κριβοκάπιτς εξέφρασε το θαυμασμό του και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική και την αγιογράφηση του Φ. Κόντογλου.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής δώρισε στον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου μία γκραβούρα εποχής με τον ιερό ναό και μία εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Συγκινημένος ο δεύτερος δήλωσε ότι θεωρεί τα δύο αυτά αναμνηστικά δώρα απόδειξη της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας και των άρρηκτων δεσμών που συνδέουν τα δύο κράτη.

kribokapits kapnikarea 2

kribokapits kapnikarea 2

kribokapits kapnikarea 2

kribokapits kapnikarea 2

Εμφανίσεις: 301858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: