Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Μ. Πέμπτης κατά την Ακολουθία των Παθών στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καλλιθέας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.
Τον πλαισίωσαν ο εκλεκτός προϊστάμενος Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης και οι ευλαβείς συνεφημέριοί του Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης,Πρωτοπρ. Ηλίας Μαρκαντώνης και Πρωτοπρ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου.
Προ του «δι' ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να εορτάσουμε όλοι την Ανάσταση του Κυρίου κατάλληλα προετοιμασμένοι ψυχικά,με υγεία ψυχής και σώματος και κατέληξε με μια στροφή ποιήματος,που απευθύνει ο ποιητής προς τον Εσταυρωμένο
λέγοντας:
Ω Σύ που πόνεσες για μάς
Και βασανίστηκες σκληρά
το αίμα σου τ ´ατίμητο
μου δίνει φως ,ζωή,χαρά,
και μου γεμίζει την καρδιά
μ ´ ελπίδα και παρηγοριά.
(Γ. Βερίτης)
Φως,ζωή,χαρά,ελπίδα και παρηγοριά είναι αυτά,που χρειαζόμαστε όλοι στις δύσκολες ημέρες,που ζούμε.
Όλα πηγάζουν από τον Σταυρό του Κυρίου με πρώτη την χαρά,που διαλύει τα σκοτάδια της απελπισίας και της θλίψεως, «Ιδού γαρ ήλθε διά του Σαυρού χαρά εν όλω τω κόσμω», διακηρύσσει θριαμβευτικά και η Εκκλησία μας.

















