Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 12:38

timotheos tsotras 1

Του Μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου


Εις μνήμη π. Τιμοθέου Τσότρα
Καθηγουμένου του Ιερού Ησυχαστηρίου
Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου
Πευκοχώρι Χαλ/κης.

«Τη 29 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη, ώρα 10:30 μ.μ.

Αδελφέ Τιμόθεε,

Η καρδιά μου αγάλλεται. Χαίρει χαράν μεγάλη ο πολυαγαπημένος μου αδελφός, ο πρώτος κληρικός της χριστιανικής μας συντροφιάς αξιώνεται να βλέπει γύρω από την μοναχικήν του τράπεζαν (Ιερό Ησυχαστήριο Οσίου Ιωάννου Ρώσσου, Πευκοχώριον Χαλκιδικής) πνευματικά τέκνα, προερχόμενα και από την πατρίδα μας, και από την χώρα την ομόδοξον (εν μέρει) της Σλοβακίας.

Χαίρε αδελφέ, που εις τας εσχατιάς του βίου σου, απολαμβάνεις τη χαρά της ωραίας οικογενείας, την οποίαν εδημιούργησας με πολλούς κόπους, αλλά και πολλά δάκρυα.

Μαζί σου χαίρει και η γυναικεία αδελφότητα του αδελφού σου Πολυκάρπου, διότι σας αγαπούν και σας σέβονται οι αδελφές της Μονής Αναλήψεως.

Και η δική σας πρόοδος, και υλική και πνευματική, είναι και χαρά δική μας.

Η προσευχή μας είναι και για εσένα Γέροντα, αλλά και για τα παλικάρια σου, που είναι σε μικρή ηλικία και που οπωσδήποτε έχουν τους πειρασμούς της ηλικίας των, να τα σκεπάζει ο Χριστός με τη Χάρη Του και να τα προστατεύει από τις επιθέσεις του μισοκάλου.

Η παρουσία νέων μοναχών ήθους σε αυτόν τον κόσμον της διαφθοράς και της γενικής αποστασίας είναι μεγάλη παρηγορία, είναι ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας μας.

Εποχή δύσκολη και χρειάζεται εμείς, που ευρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, να έχουμε αγάπη και ταπείνωση, για να μείνουμε ενωμένοι, σύμψυχοι, ομονοούντες και ομογνωμούντες, εις τρόπον ώστε, τα βέλη τα πεπυρωμένα του προαιωνίου εχθρού μας να πέφτουν στο κενό και εμείς να μένουμε αλώβητοι.

Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού επί την μικράν ποίμνην του λιαν πεφιλημένου εν ισοτίμοις αδελφού, προσφιλεστάτου και εγκαρδίου Τιμοθέου Ιερομονάχου και της συνοδείας αυτού.

Αγίασον αυτούς τη δυνάμει και τω φωτισμώ του Αγίου Πνεύματος.

Δος υγεία κατ’ άμφω, ίνα εργάζωνται τα έργα τα αγαθά, προς δόξαν του Παναγίου Σου ονόματος. Αμήν».

π. Πολύκαρπος
Πνευματικός του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου
Η Ανάληψη του Κυρίου

Εμφανίσεις: 300850
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: