Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/04 09:46

ekprosopos nafpaktoy

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για την επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Αντ1 ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

"Ο Μακαριώτατος απέστειλε την επιστολή την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή στις 22 Απριλίου και δεν είχε σχέση με τα γεγονότα τα οποία ανέκυψαν εντωμεταξύ. Εστάλη αυτή η επιστολή στον Πρωθυπουργό και κοινοποιήθηκε σε έξι παραλήπτες. Την επιστολή αυτή την έστειλε με συνοδική εντολή και εξουσιοδότηση. Περιμένει την απάντηση από τον Πρωθυπουργό και το λέω αυτό γιατί διέρρευσε ότι εστάλη η επιστολή στην Υπουργό Παιδείας. Ναι, ήταν παραλήπτης και η Υπουργός Παιδείας, αλλά η επιστολή ήταν στον Πρωθυπουργό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Περιμένει λοιπόν την απάντηση του Πρωθυπουργού προκειμένου να συγκαλέσει την ΔΙΣ και ήδη την συγκάλεσε. Η σύγκληση της ΔΙΣ θα γίνει την Πέμπτη. Το άλλο που μου είπε ο Μακαριώτατος να σας πω είναι ότι δεν διέρρευσε αυτή η επιστολή και το περιεχόμενό της από την Αρχιεπισκοπή, αλλά πιθανόν από μερικούς οι οποίοι ήταν παραλήπτες" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερόθεος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής τόνισε ότι δεν είναι σκληρή η επιστολή, αλλά ρεαλιστική στην οποία ο Μακαριώτατος συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει μέχρι τώρα και στην συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε η Εκκλησία για να συμβάλει στην τιτάνια αυτή προσπάθεια της Πολιτείας για το θέμα του κορωνοϊού, παρά το ότι η Εκκλησία αντιμετώπισε εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες, ακόμα και πιέσεις. Και στο τέλος καταλήγει ότι πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί ενόψει της βαθμιαίας επιστροφής στην κανονικότητα.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:

Εμφανίσεις: 301780
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: