Γράφτηκε από τον/την avgi.gr. 02/04 12:16

ago blasiou

«Kάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί», εξήγησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και ευχήθηκε «να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα»

Να γιορτάσουμε τα μεσάνυχτα της 26ης Μαϊου την Ανάσταση προτείνει η Ιερά Σύνοδος , καθώς εκείνη είναι η μέρα απόδοσης του Πάσχα και τότε θα ψαλλεί η λειτουργία, ώστε να μπορούν οι πιστοί να μπορούν να πάνε εφόσον το επιτρέπουν και οι συνθήκες.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρη κατάσταση το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού», τόνισε ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

Τέλος, με την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για ανοικτό εορτασμό της Ανάστασης την 26η Μαΐου, διευκρίνισε ότι, «κάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί».

«Μακάρι μέχρι τότε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 300949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: