Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/03 20:50

koronias d stasi 1

Στην Δ´ Στάση των Χαιρετισμών υπάρχει ο στίχος "Χαίρε η πύλη της σωτηρίας". Πολλές θύρες, πόρτες, συναντάμε στη ζωή μας.

Πόρτες κλειστές, σκοτεινές, που κρύβουν δράματα. Πόρτες ανοιχτές, φωτεινές, που ξεχειλίζουν χαρά. Πόρτες που κλείνουν και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Και άλλες, που ανοίγουν για κάποιους διάπλατα.

Και υπάρχουν και δύο πόρτες για όλους. Η μία μας φέρνει στη ζωη και η άλλη, η πόρτα του θανάτου, μας οδηγεί στην αιωνιότητα.

Όμως, για να είναι αυτή η αιωνιότητα ευτυχισμένη, ζητάμε από την Παναγία, που ο Υμνωδός την ονομάζει "πύλη της σωτηρίας" να ανοίξει "της ευσπλαχνίας την πύλη" και να μας οδηγήσει στον Χριστό.

Γιατί Εκείνος είπε "Εγώ ειμί η θύρα, δι'εμού εάν τις εισέλθη σωθήσεται". Θα σωθεί, δηλαδή, θα αποκατασταθεί σώος και ολόκληρος.

Ο Χριστός μας σώζει. Μας κάνει σώους και ολόκληρους θεραπεύοντας την εσωτερική μας διάσπαση. Και μάλιστα σήμερα που πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε σύγχυση, απόγνωση και κατάθλιψη.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα, λόγω και του φόβου του κορονοϊού, είναι ψυχικά θρυμματισμένοι, σαν ένα κρυστάλλινο βάζο, που πέφτει και συντρίβεται. Μονο ο Χριστός μαζεύει αυτά τα θρύψαλα της υπάρξεώς μας και μας ξαναδίνει την ολοκλήρωση, την ακεραιότητα, δηλαδή, την σωτηρία.

Και ακόμη, συνεχίζει ο Κύριος "και εισελεύσεται και εξελεύσεται και νομήν ευρήσει" (Ιωάν. ι, 9). Πεινάμε και διψάμε για αγάπη, για χαρά, για ειρήνη,για ασφάλεια,για ειλικρίνεια, για δικαιοσύνη.

Μόνο ο Χριστός είναι Αυτός που μπορεί να μας δώσει την "νομήν", δηλαδή την κατάλληλη τροφή για την πνευματική μας πείνα. Αρκεί να εισέλθουμε απο αυτήν την "θύρα" που είναι ο Χριστός. Σ 'αυτήν μας οδηγεί η Παναγία, η "πύλη της σωτηρίας".

Ας Της ζητάμε, λοιπόν, πάντα "της ευσπλαχνίας Σου την πύλην άνοιξον ημίν ευλογημένη Θεοτόκε" και Εκείνη θα ανταποκρίνεται πάντα με μητρική στοργή και θα μας οδηγεί στον Υιόν Της, που είναι η «Θύρα», που μας οδηγεί στην σωτηρία δηλ. στην εσωτερική αρμονία και πληρότητα.

Εμφανίσεις: 301448
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: