Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/03 20:35

ignatios mega

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στο MEGA και την εκπομπή «Live News» και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «εμείς το λειτουργούμε ελεύθερα και προσκαλούμε ελεύθερα. Η πίστη μας είναι ότι δεν μεταδίδεται, αλλά και η εμπειρία όλων των κληρικών που κοινωνούν ασθενείς, οι οποίοι ποτέ δεν ασθενήσανε από την Θεία Κοινωνία που μετά καταλύουν ολόκληρη»

«Επομένως η προσωπική μας εμπειρία είναι ότι ποτέ δεν μεταδόθηκε κάποια ασθένεια μέσω της Θείας Κοινωνίας» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι όλα είναι θέμα πίστεως, λέγοντας ότι «καταλαβαίνω όμως ότι αυτό έχει να κάνει με την πίστη και οι πιστοί θα κάνουν αυτό που πιστεύουν. Και φυσικά και ένας πιστός να θέλει την Θεία Κοινωνία, εγώ θα λειτουργήσω και δεν πρέπει να κάνω διαφορετικά».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε κάποια μέτρα που έχει λάβει η Εκκλησία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παρεξηγήσουμε κάποιους ανθρώπους που αντί να φιλήσουν μία εικόνα θα κάνουν μία μετάνοια χωρίς να την ακουμπήσουν ή δεν θα φιλήσουν το χέρι του Αρχιερέως.

«Μπορούμε με μικρά πράγματα, που δεν έχουν να κάνουν με την σωτηρία μας, να αποφύγουμε αυτό που είπε ο Πρύτανης κ. Δημόπουλος ότι δεν πρέπει τα χέρια μας να έρθουν σε επαφή και κυρίως με το πρόσωπό μας» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι συμβούλεψε τους πνευματικούς της Μητροπόλεως, ότι αυτό που προέχει είναι η συνοχή και η ενότητα μέσα στην οικογένεια.

«Δεν πρέπει επ' ουδενί η συμμετοχή σε μία λαυτρευτική εκδήλωση, ακόμα και στη Θεία Κοινωνία να σταθεί εμπόδιο και μία ρήξη μέσα στην οικογένεια. Εγώ θα πω σε όλους αυτούς να κάνουν υπομονή, θα έρθει και η Θεία Κοινωνία...διέσωσε την ενότητα της οικογένειάς σου» - συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να κοινωνούμε τους πιστούς που ζητούν να πάρουν τον Χριστό μέσα τους, αλλιώς θα αυτοαναιρεθούμε».

Εμφανίσεις: 301001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: