Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/02 09:25

metaptixiaki ereuna 1

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ενεστώτος έτους 2020 και ώρα 20:00 μ.μ. στη Δ΄ αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ο διδάκτωρ Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννης Θ. Νικολόπουλος παρουσίασε τη μεταδιδακτορική του μελέτη με θέμα: «Ζητήματα Θεολογικής Γνωσιολογίας στη δογματική έκφραση του Βικεντίου Δαμοδού», η οποία τέλεσε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας κ. Ιωάννη Κουρεμπελέ.

Σε μία επιμελή έρευνα, αναδείχθηκε, με ιδιαίτερη αναλυτική προσέγγιση από τον κ. Ιωάννη Νικολόπουλο, ο γνωσιολογικός προβληματισμός του Βικεντίου Δαμοδού σε μία ιστορική περίοδο, στην οποία διαφαίνεται η ανάγκη για έγκριτο κριτικό διάλογο με τις διαιρεμένες μεταξύ τους ομολογιακές εκφράσεις της Δύσης.

Μη υπαρχούσης ακόμη εκτενούς βιβλιογραφίας που να εμβαθύνει στη θεολογική μελέτη του Βικεντίου Δαμοδού, η μελέτη του κ. Νικολόπουλου υπόσχεται τη χρησιμότητά της για την ευρύτερη έρευνα των θεολογικών έργων του σημαντικού αυτού συγγραφέα.

Ο κ. Νικολόπουλος εμβάθυνε στο πεδίο αυτό θεολογικής έρευνας του Βικεντίου Δαμοδού, δείχνοντας κύρια σημεία θεολογικού-δογματολογικού προβληματισμού σε ένα απαιτητικό κεφάλαιο θεολογικού λόγου, της θεολογικής γνωσιολογίας, συνδέοντάς το, διά της έγκυρης κατανόησης των πηγών, με τα δεδομένα του ιστορικού πλαισίου ανάπτυξης αυτού του προβληματισμού.

Εμφανίσεις: 236005
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: