Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 14:46

xanoi 1

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων κ. Τεοδόρο Λοξίν, συναντήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στη Μανίλα ο Μητροπολίτης Μανίλα και Χανόι κ. Παύλος, του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον κ. Παύλο να μεταφέρει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του, προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία και την ιεραποστολική δράση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Φιλιππίνες και ειδικότερα στο νησί Μιντανάο.

Ο κ. Λοξίν ανέφερε ότι στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης επισκέψεώς του στη Ρωσία θα ήθελε να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, σημειώνοντας ότι η ψυχή του Ρωσικού λαού προσεγγίζεται μόνο μέσω της Ορθοδόξου πίστεως και της αναποσπάστου μέρους αυτής, δηλαδή της θείας λατρείας.

Επίσης ο κ. Υπουργός εξέφρασε την προθυμία να στηρίξει τα έργα της επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και να συνδράμει στην οργάνωση της συναντήσεως του Μητροπολίτη Παύλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων κ. Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία των Φιλιππίνων κ. Ι. Χοβάγιεφ.

Εμφανίσεις: 196020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: