Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 13:52

katholikos episkopos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σε πρόσφατο δημοσίευμα είδαμε κληρικό του Μητροπολίτη Επιφανίου να αναφέρει το όνομα του Καθολικού Επισκόπου της περιφέρειας Κιέβου - Ζιτόμιρ, Επίσκοπο Τούλα Αλέξανδρο Γιαζλοβέτσκι.

Πριν από λίγες ημέρες ο εν λόγω Καθολικός Επίσκοπος μιλώντας στο πρόγραμμα "Nash", αναφέρθηκε στις σχέσεις Καθολικών και Ορθοδόξων Εκκλησιών.

"Οι σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων ήταν διάφορες, από έχθρα και αμοιβαίες κατηγορίες έως κανονικές. Όμως η Καθολική Εκκλησία μετά την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, ξεκίνησε τις κανονικές σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσωπικά έχω καλούς φίλους μεταξύ των Ορθοδόξων Επισκόπων, με τους οποίους διατηρώ άριστες σχέσεις" - πρόσθεσε ο Επίσκοπος της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας..

Σε άλλο σημείο ο Καθολικός Επίσκοπος, τονίζει ότι "οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί πιστεύουν σχεδόν τα ίδια πράγματα".

"Το κλείσιμο, αλλά όχι το άνοιγμα ενός διαλόγου είναι η θέση ενός τεμπέλη ή ενός ατόμου που δεν θέλει να καταβάλει καμία προσπάθεια. Όμως ένας έξυπνος και πραγματικά πιστός στον Θεό, θα καταλάβει ότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Κυρίου» - υπογράμμισε ο Καθολικός Επίσκοπος Αλέξανδρος.

Κλείνοντας ο Καθολικός Επίσκοπος τονίζει: "Ορθόδοξοι και Καθολικοί πιστεύουμε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά δεν είναι θεμελιώδεις, είμαστε στην πραγματικότητα, όπως λένε στην Καθολική Εκκλησία, ξαδέλφια".

Εμφανίσεις: 301179
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: