Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 12:28

bithleem

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας με τους Καθολικούς και Ουνίτες, έλαβε χώρα αυτή τη φορά στα Ιεροσόλυμα.

Συγκεκριμένα κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου, τέλεσε Θεία Λειτουργία σε Καθολικό Ναό στην Βηθλεέμ.

Παρότι ο π. Ανδρέας (Ντουντσένκο) επισκέφθηκε με ομάδα προσκυνητών την Βηθλεέμ, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν του έδωσε άδεια να Ιερουργήσει.

Αμέσως ο κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απευθύνθηκε στον Καθολικό Επίσκοπο ζητώντας άδεια να λειτουργήσει στον Καθολικό Ναό.

"Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Περεγιεσλάβ Αλεξάνδρου (Ντραπίνκο) και του Καθολικού Επισκόπου Κιέβου - Ζιτομίρ Αλεξάνδρου Γιαζλοβέτσκι" - έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εν λόγω κληρικός.

Σύμφωνα με τον Spzh.news, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία που τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ανήκει στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εκκλησιαστικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας με στόχο την οικουμενική ένωση του Καθολικισμού με τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

bithleem1

bithleem1

Εμφανίσεις: 301901
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: