Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 13:00

georgios xristoy 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Εκοιμήθη, σε ηλικία 77 ετών, μετά από 51 χρόνια αποδοτικής και ποιοτικής ιεροσύνης (εξακολουθούσε να είναι ενεργός έως την τελευταία του πνοή και δεν είχε συνταξιοδοτηθεί), ένας ενάρετος, και γι' αυτό πολύ συμπαθής στο ποίμνιό του, ιερέας-θεολόγος, ο π. Γεώργιος Χρήστου, εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας.

Ο εκλιπών στην πολυετή επιτυχημένη ποιμαντική του διακονία είχε ένα μεγάλο εφόδιο, που δεν ήταν εξωτερικό και νοθευμένο, αλλά εσωτερικό και ανόθευτο.

Την αγάπη προς τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη, σε αρμονικό συνδυασμό με την ταπείνωσή του, τον έκανε να ξεχωρίζει... Και να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αδυνάμων.

Εργάστηκε στον αμπελώνα του Κυρίου με ζήλο, γι' αυτό το πνευματικό και κοινωνικό του έργο ήταν καρποφόρο.

Χειροτονήθηκε ιερέας το 1969. Τα πρώτα χρόνια υπηρέτησε στην Ελεούσα Άρτας. Στη συνέχεια και μέχρι το 1989 διακόνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας και από τότε μέχρι την κοίμησή του στο ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας.

Είχε διδάξει ως καθηγητής θεολόγος σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής και της Φιλιππιάδας. Η πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα έχει φύγει νωρίτερα από τη ζωή. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Χρήστο, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Είχε ενεργητικότητα και έπαιρνε πρωτοβουλίες ωφέλιμες για το ποίμνιό του και είχε τάξει τον εαυτό του στον προορισμό να εξυπηρετεί, χωρίς να κουράζεται, τις ανάγκες των συνανθρώπων.

Με το λόγο και τις πράξεις του γαλήνευε, παρηγορούσε, εμψύχωνε. Και τη δύναμη, που είχε κλεισμένη στα στήθη του, μια δύναμη που τη μετέτρεπε σε ενέργεια προσφοράς και τη θαύμαζαν οι πιστοί, την αντλούσε από τον Εσταυρωμένο Λυτρωτή.

Με αληθινά πυρωμένη ψυχή γονάτιζε μπροστά στα Τίμια Δώρα, για να ζητήσει τη Θεία Χάρη.

Για να ικετεύσει τη συγκατάβαση του Κυρίου, ώστε να «αδειάσει» το άπειρο μεγαλείο Του, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να Τον πλησιάσουν και να Τον δεχτούν στη φτωχή και αμαρτωλή καρδιά τους.

Υπήρξε ευλαβής ιερέας, γι' αυτό και έμοιαζε με επίγειο άγγελο. Και οι λόγοι αυτοί δεν είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας συναισθηματικής φόρτισης και έξαρσης, αλλά αναγνώριση της πολυσήμαντης και μακροχρόνιας ιερατικής διακονίας.

Φτερούγισε η ψυχή του στον υπερβατικό κόσμο του Θεού. Αυτόν τον κόσμο, που από τη γη τον ενατένιζε ο αείμνηστος π. Γεώργιος αφάνταστα ωραίο και μεγαλειώδη.

Και αδιάκοπος ήταν ο βηματισμός του προς την τελειότητα του Θεού, μέσα από τη ζωή του, που ήταν ποτισμένη, εμπνευσμένη και ενεργοποιημένη από την πίστη.

Εμφανίσεις: 300769
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: