Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/02 20:20

vladimir putin1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Στην Ουκρανική Αυτοκεφαλία αλλά και γενικά για την Εκκλησία, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στο θέμα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε τι μας ενώνει, αλλά ούτε πρέπει να καταστραφεί αυτό που υπάρχει μέχρι σήμερα.»

«Θεωρείτε σωστό ότι πρέπει να καταστραφεί η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητη. Ενώ το Πατριαρχείο Μόσχας δεν παρεμβαίνει ούτε στις εκλογές Ιεραρχών» - δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι δεσμοί με το Πατριαρχείο Μόσχας στην πραγματικότητα είναι πνευματικοί, λέγοντας ότι μία τέτοια σχέση είναι «ζωντανή» και δεν βλέπει κανέναν λόγο να διακοπεί.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε σε εκείνους τους Ουκρανούς που ζούσαν στα σύνορα με τους Καθολικούς – Ουνίτες και την Ευρώπη, λέγοντας ότι «η μερίδα αυτή των Ουκρανών άρχισε να διαμορφώνει μία άλλη νοοτροπία, η οποία επηρεάστηκε σε κάποιο βαθμό και ήθελε ανεξαρτησία από το Ρωσικό Κράτος.»

Ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι κάποιες δυνάμεις δεν θέλουν την ενότητα, αφού ο διαχωρισμός σε κάνει πιο αδύναμο και ευάλωτο.

«Είναι γνωστή η τακτική διαιρεί και βασίλευε και αυτό είναι απολύτως κατανοητό» - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναφερόμενος στον λαό της Ουκρανίας ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι «δεν πρέπει ο λαός να ξεχνά την εθνική του ταυτότητα, να μην ξεχνά ποιος είναι αλλά και από που προέρχεται.»

Τέλος ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο για υπονόμευση των σχέσεων των δύο λαών με αφορμή και το εκκλησιαστικό ζήτημα, ενώ για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων διασπείρουν την ρωσοφοβία.

Εμφανίσεις: 300714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: