Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/02 03:19

basilopita idryma 5

Με την παρουσία του Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, εκπροσώπων ΥΜΑΘ και Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακών Καθηγητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών-ερευνητών, Συνεργατών του Ιδρύματος, μελών και φίλων, έλαβε χώρα, την Πέμπτη 13 Φεβρ., στο παλατάκι – έδρα του Ιδρύματος, (οδ. Μουσών 37, Άνω Πόλη) η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βρυούλων.

Προηγήθηκαν οι υπ’ αριθμ. 149 και 150 συνεδρίες του Δ. Συμβουλίου.

Σ’ αυτές αποφασίστηκαν ομοφώνως:

1) Απονομή του τίτλου του Επιτίμου Μέλους στον Μητροπολίτη Βρυουλλών Παντελεήμονα, εις αναγνώριση των αποτελεσματικών πρακτικών δράσεών του (π.χ. Επισκοπείο) εις ανάδειξη της ανασυσταθείσης από την Εκκλησία Κων/πόλεως επαρχίας του στην Μ. Ασία.

2) Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την Α.Μ.Κ.Ξ., «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», με εισήγηση της Γ. Γραμματέως κ. Χ. Παπαδοπούλου.

3) Τριλογία συνεδριακών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με θέμα: «Ελλάδα-Μακεδονία-Ορθοδοξία 1821-2021».

4) Έκδοση Λευκώματος προσωπογραφιών πρωταγωνιστών 1821.

5) Φωτογραφική Έκθεση κληρικών-πρωταγωνιστών 1821, με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στους απελευθερωτικούς Αγώνες 1821».

6) Έκδοση Ψηφισμάτων Ιδρύματος 1993-2019.

7) Αποστολή Ιδρύματος στη Βόρεια Ιταλία (Μιλάνο-Πάδοβα-Ραβένα, 21-26 Απρ. 2020).

8) Έρευνα-Παρέμβαση, κατ’ αποκλειστικότητα δια της Romfea.gr, για την τωρινή στάση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έναντι της επισήμου 15ης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας-Κιέβου (Δεκαπενταρχία), υπό τον τίτλο: «Των Πατριαρχών όντων εικόνων του Θεού εμψύχων τε και ζωσών» (διατυπ. Του ιεροκανονικού Γράμματος Εκδόσεως 1686), εις συνέχεια της μονογραφίας «Ο Κόσμος της Ορθοδοξίας στις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη», εκδ. Ιδρύματος στον εκδ. οίκο Μπαρμπουνάκη.

Και 9) Έξαρση –επισήμανση από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή κ. Γρ. Λιάντα της 150ης Συνεδρίας του Ιδρύματος, της πρώτης γενομένης, τον Απρίλιο 1993.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν, με λαϊκές ενδυμασίες από Θράκη, Μ. Ασία, Πόντο, μέλη του Σωματείου «Φίλοι της Παράδοσης», αδελφοποιημένου με το Ίδρυμα.

Το Ίδρυμα τελεί υπό την ευλογία και επίτιμη Προεδρεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’.

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Εθνικού και θρησκευτικού Προβληματισμού, επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον ενημέρωσε και του παρουσίασε τις δράσεις, που προγραμματίζονται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

basilopita idryma 1

Εμφανίσεις: 289526
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: