Γράφτηκε από τον/την Romfea,gr. 11/02 17:08

paxioi 10

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά στις 10 Φεβρουαρίου την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και η Ένωσις των απανταχού Παξίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» τιμώντας την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της νήσου αυτών, εκάλεσαν όλα τα μέλη της Ενώσεως που κατοικούν στην Αθήνα και όλους τους φιλέορτους χριστιανούς, στον Ιερό και υπό ανακαίνιση Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, επί της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα.

Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού ανέφερε μεταξύ άλλων: «... ο Άγιος Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος ζώντας στην διάρκεια του βίου του τη διαρκή κοινωνία με τον ζωοδότη Χριστό προσέφερε στο ποίμνιό του τον καλό αγώνα της σποράς του Λόγου του Θεοῦ μετά πολλής αυταπαρνήσεως και αγάπης.

Το παράδειγμά του, κατέδειξε στη συνείδηση της Εκκλησίας την μαρτυρία της συνειδήσεώς του, την οποία επί πολλές δεκαετίες δήλωνε η προσφορά του στους χριστιανούς και η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, η οποία διεχέετο σε όλους ...

Ο Άγιος Χαράλαμπος αψηφώντας την ασφάλεια που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος και κυρίως σε προχωρημένη ηλικίας, οδεύει εκουσίως στο μαρτύριο του αίματος εν μέσω πολλών θαυματουργικών ευλογιών της παρουσίας του Θεού, ενισχύοντας την μαρτυρία της συνειδήσεως και της πίστως χιλιάδων συγχρόνων του χριστιανών ... και δια μέσου των αιώνων ενισχύει η θαυματουργική παρουσία του την συνείδηση της Εκκλησίας, ώστε πολλές πόλεις και νησιά να τον έχουν προστάτη και έφορό τους ...».

Κατά την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού και Θαυματουργού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ενώ έλαβε μέρος η παραδοσιακή πολυφωνική χορωδία μετ’ αρμονίου του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Δάνη Τσακιρίδη.

Πρίν το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε Αρτοκλασία, με άρτους οι οποίοι εστάλησαν από την νήσο των Παξών, προσφορά της οικογενείας Ιωάννου Βλαχοπούλου - Ρομπόλα.

Ο πατήρ Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ενώσεως κ. Ιωάννη Δήμα και σε όλο το εκκλησίασμα διαβίβασε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος επαίνεσε αυτούς για την διατήρηση της ζώσης πίστεώς τους και των παραδόσεων τους.

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

paxioi 10

Εμφανίσεις: 236369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: