Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/01 16:35

karakalinnos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ουάσιγκτον της OCA.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τύχων, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο και Αρχιερείς της OCA.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τύχων, χειροτόνησε σε Επίσκοπο τον π. Αλέξιο πρώην Καρακαλλινό του Αγίου Όρους.

Ο π. Αλέξιος γεννήθηκε το 1965 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και πνευματικός.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια έχει μελετήσει πατερικά κείμενα της Ορθοδόξου παραδόσεων και παράλληλα έχει παρατηρήσει πως εφαρμόζονται σήμερα, όχι μόνο στα διάφορα κοινόβια της Αμερικής και της Ελλάδος, αλλά επίσης στον καθημερινό πνευματικό αγώνα των λαϊκών της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Έλαβε την αρχική πανεπιστημιακή του μόρφωση στην χημεία, στην θρησκειολογία και στην ορθόδοξη θεολογία στις Η.Π.Α. και την ολοκλήρωσε στο Α.Π.Θ. με το διδακτορικό του με θέμα την πατρολογία και την ψυχοθεραπεία.

Έχει ήδη γεφυρώσει στη ζωή του δύο διαφορετικούς κόσμους. Στους αγγλόφωνους, έχει προσφέρει μεταφράσεις σημαντικών θεολογικών και ψυχωφελών βιβλίων όπως Πάθη και αρετές του κ. Ανέστη Κεσελόπουλου, Πατερική θεολογία του π. Ιωάννου Ρωμανίδη και Βίος του Γέροντος Παϊσίου του Μακαριστού Ιερομονάχου Ισαάκ.

Στους ελληνόφωνους, έχει προσφέρει μια προσωπική μαρτυρία για το λάθος του Οικουμενισμού στην διάλεξή του με θέμα «Η μεταστροφή των ετερόδοξων Χριστιανών και η Οικουμενιστική Κίνηση».

Εμφανίσεις: 301920
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: