Γράφτηκε από τον/την Ert.gr. 04/01 20:13

kozani 1

Παρανάλωμα του πυρός παραλίγο να γίνει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Κοζάνης σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020) στη 1 και κάτι.

Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, που ειδοποίησαν άμεσα επίτροποι και ιερείς του Ναού που κινητοποιήθηκαν γρήγορα ενημερώνοντας αλλά και προχωρώντας στην κατάσβεση της φωτιάς με πυροσβεστήρες, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για τον ιστορικό ναό που χρονολογείται το 1664.

Όλα ξεκίνησαν από τον προθάλαμο του Ναού όπου ανάβουν τα κεριά οι πιστοί, με την φωτιά μικρής έντασης, να εκδηλώνεται πιθανότατα από λαμπάδα η φλόγα της οποίας πυροδότησε και την φωτιά στο σύστημα εξαερισμού, φτάνοντας στην καπνοδόχο. Στο σημείο έφτασαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 7 άντρες, σβήνοντας άμεσα τα υπολείμματα φωτιάς στον ηλεκτρικό απαγωγέα καπνού της κεροθήκης.

Η μικρής έντασης φωτιά, αλλά και οι καπνοί που έβγαιναν από την στέγη του Αγίου Νικολάου έφεραν αναστάτωση σε κατοίκους και περαστικούς, που προσέτρεξαν για βοήθεια.

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο παρελθόν ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος Χαρισίου, Προϊστάμενος του Ναού Αγίου Νικολάου και Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως, τονίζοντας την αναγκαιότητα της αλλαγής στην ροή του καπνού, με τις εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς η μελέτη είναι έτοιμη και έχει ήδη εγκριθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Κοζάνης η οποία έχει την ευθύνη για τον ιστορικό ναό που θα δώσει το πράσινο φως για τις αλλαγές που απαιτούνται, προς αποφυγήν αντίστοιχων περιστατικών.

Για τις αλλαγές που απαιτούνται στον προθάλαμο της κεροθήκης που θα λύσει το πρόβλημα, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην μελέτη αναφέρθηκε ο μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος της Μητρόπολης Αλέξης Τζούτζιος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

kozani 2

Εμφανίσεις: 236190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: