ΚΕΣΟ: Προσφέρουμε αγάπη - παίρνουμε χαρά (ΦΩΤΟ)

Γλυφάδα | Δήμητρα Παναγοπούλου
Μια από τις πιο βαθιές έννοιες των Χριστουγέννων, είναι εκείνη της προσφοράς.
Οι πυρετώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κάνουν να ξεχνάμε τη σημασία της φροντίδας και της παροχής υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπό μας.
Έτσι, σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, κλιμάκιο σπουδαστριών των Τμημάτων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ με πρωτεργάτη την Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη, με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου να βάλλουν ένα “στολίδι” στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους.
Με χαμόγελα και πολλές αγκαλιές το κορίτσια του Ιδρύματος αλλά και η Κοινωνική Λειτουργός-Προϊσταμένη Σ.Υ.Δ. κα Αναστασία Κουτετή, η προϊσταμένη κα Άρτεμις Σταθοπούλου, η Διευθύνουσα κα Μαρία Μπαζώρα και γενικότερα όλοι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος υποδέχτηκαν το κλιμάκιο του ΚΕΣΟ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.
Ψαλίδια, πιστολάκια, λίμες και μανό είχαν την τιμητική τους, μετατρέποντας τον χώρο αναψυχής του Ιδρύματος σε ένα σύγχρονο σαλόνι ομορφιάς.
“Η δράση μας αυτή είναι αποτέλεσμα της οργάνωσης, επιμέλειας και δουλειάς των Τμημάτων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ και έχει ως στόχο την έμπρακτη προσφορά αγάπης χαρίζοντας ομορφιά και χαμόγελα όπου υπάρχει ανάγκη.
Η γιορτή των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είναι για όλους μας κάτι πολύ περισσότερο από το στόλισμα του δέντρου, από ένα πλούσιο δείπνο ή από την ανταλλαγή δώρων. Θα πρέπει να έχει πολύ βαθύτερο νόημα, το οποίο πρέπει να το αναζητήσουμε μέσα μας” - μας ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.
Η ομάδα του ΚΕΣΟ αποτελούνταν εκτός από την Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη και τις σπουδάστριες των Τμημάτων Δεξιοτήτων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Έφη Μπέκου, κα Μαρία Τάταρη, κα Σοφία Κώνστα-Πέππα και την Κοινωνική Λειτουργό του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου κα Ελένη Αμανατιάδου.
Το Ίδρυμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο και τη δωρεά της αείμνηστης δωρήτριας Μαρίας Κόκκορη, υποκινούμενη από την νοητικά υστερούμενη κόρη της Αλεξάνδρα και προκειμένου να βρουν στέγη και άλλα κορίτσια με νοητική υστέρηση ή με Σύνδρομο Down, η οποία λειτουργεί ως στέγη μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης (κλειστή μονάδα) 24ωρης φιλοξενίας.
























