Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/12 20:50

sxoli arizona

Δημήτριος Ηλ. Κατσικλής
Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής


Η Ακαδημία των Τριών Ιεραρχών της Αριζόνας, είναι ένα ιδιωτικό Χριστιανικό Ορθόδοξο σχολείο στο Florence της Αριζόνας.

Η αποστολή του σχολείου είναι να προάγει του μαθητές ως Ορθοδόξους Χριστιανούς και ενεργούς πολίτες με έμφαση στη διαμόρφωση του πνεύματος και τον αθλητισμό, καλλιεργώντας παράλληλα την Ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα των Ευαγγελίων και όλων των σύγχρονων επιστημών.

Η ολιστική προσέγγιση της παιδείας ξεκινά με τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας με Νέα και Αρχαία Ελληνικά.

Αυτή η ζωντανή γλώσσα, που από την αρχαιότητα ως σήμερα είναι η θεολογική παιδαγωγική κιβωτός του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, είναι η κληρονομιά των Ελλήνων φιλοσόφων και συγγραφέων, με την οποία οι Τρεις Ιεράρχες εξέφρασαν τη Θεολογία της Εκκλησίας μας και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της σκέψης του Δυτικού πολιτισμού και της Ορθοδόξου Παραδόσεως.

Η εκμάθηση των Ελληνικών σε συνδυασμό με τη Βυζαντινή Μουσική, που διδάσκετε εντατικά σε όλες τις τάξεις, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, μαζί με ένα πλήρες πρόγραμμα όλων των επιστημών στα Αγγλικά διαμορφώνουν τη σύγχρονη προσωπικότητα των μαθητών, εφοδιάζοντας τους μοναδικά με σκοπό την άριστη παιδεία και αριστεία.

Το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 και τώρα βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του.

Αυτές τις ημέρες μπορείτε να συνδράμετε στην ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, η οποία είναι πολλά υποσχόμενη και μοναδική στις Η.Π.Α.

Εμφανίσεις: 300580
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: