Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/11 23:34

sxismatikos prespon

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η Ορθόδοξη Εκκλησία απειλείται από μεγάλες διαιρέσεις, από την ώρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η Ελλαδική Εκκλησία αναγνώρισαν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας» - δήλωσε ο σχισματικός Μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας Πέτρος της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας».

Επίσης ο σχιματικός Μητροπολίτης Πέτρος ανέφερε ότι αυτή διαδικασία θα φέρει μεγαλύτερες διαταραχές στην Ορθοδοξία.

«Αμέσως μετά την Ουκρανική Εκκλησία το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Μακεδονικής Εκκλησίας βρίσκεται στα χέρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία θα αντιταχθεί σθεναρά το Σερβικό Πατριαρχείο, ως σημαντικός υποστηρικτής της Εκκλησίας της Ρωσίας» πρόσθεσε ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος.

Σε άλλο σημείο ο σχισματικός Μητροπολίτης τόνισε ότι «αν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες εφαρμόσουν τους Ιερούς Κανόνες, τότε θα επιλυθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με την αποκατάσταση των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών».

«Νομίζω τόσο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι πολύ σοφοί, απλώς πρέπει να αποδεχθούν τους Ιερούς Κανόνες και την πρακτική τους εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο κ. Πέτρος.

Κλείνοντας ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος υπογράμμισε: «Όσο η Εκκλησία επηρεάζεται από την πολιτική, παραμένει παγιδευμένη στα συμφέροντά της».

Εμφανίσεις: 300593
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: