Γράφτηκε από τον/την Εκ του Τμήματος. 21/06 16:39

hmerida apth 1

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου τρ. έτ., οι κ.κ. Καθηγητές και οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες των Τομέων: 1. Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας και 2. Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ είχανε τη χαρά και συνάμα την μεγάλη τιμή να φιλοξενηθούνε στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπολεως, όπου και ολοκληρώσανε τις παραδόσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου της Ειδίκευσης: Εφαρμοσμένη Θεολογία, πραγματοποιώντας μια Επιστημονική Ημερίδα με θεμα: Η ανάγκη επανευαγγελισμού σήμερα, στην οποία εισηγητές ήταν Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες των δυο Τομέων που απαρτίζουν την ως άνω Ειδίκευση.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπολεως "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος", προνοια και αγάπη του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, του και Ποιμενάρχου της Θεοσώστου ταυτής Επαρχίας.

Η Ημερίδα, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, του κ. Θεοδώρου Γιάγκου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, του Πρωτ. Αθανασίου Γκίκα, Αναπλ. Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και του κ. Ηρακλή Ρεράκη, Διευθυντή του Τομέα: Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας.

Η Ημερίδα απαρτίστηκε από τρεις συνεδρίες, όπου οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες με τις έγκριτες επιστημονικές εισηγήσεις τους ανέπτυξαν την προβληματική τους περί του θέματος του επανευαγγελισμού του κόσμου, μέσα από ένα ευρύ κατάλογο θεματικών περιοχών, ήτοι της Παιδαγωγικής, της Ποιμαντικής και Ποιμαντικής Ψυχολογίας, του Κανονικού Δικαίου, της Κοινωνιολογίας, της Ηθικής, της Λατρείας και της Τέχνης.

Οι κ.κ. Καθηγητές και οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια και από καρδίας την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και δη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την αβραμιαία φιλοξενία που τους παρείχε, και ευχόνται ο Φιλευσπλαχνος Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και χρόνους πολλούς, ώστε να συνεχίζει να διακονεί μαζί με τους αξίους συνεργάτες του τον Χριστόν και την Εκκλησία Του.

hmerida apth 2

hmerida apth 2

hmerida apth 2

Εμφανίσεις: 300297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: