Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 20:28

romi 2

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Μαιου η τελετή λήξης των μαθημάτων της νέας ελληνικής γλώσσας στο Ποντιφικό Ινστιτούτο Ανατολικών σπουδών στη Ρώμη.

Το εγχείρημα αυτό υλοποιείται από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας με το Βατικανό και συγκεκριμένα με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των χριστιανών τα τελευταία εφτά χρόνια στη Ρώμη.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαικών και Πολιτιστικών θεμάτων και υπεύθυνος του Προγράμματος κύριος Άρης -Δημήτριος Μυλωνάς μετέφερε τις εγκαρδιες ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κυρίου Αγαθαγγέλου, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα καθώς, όπως τόνισε, όλες αυτές οι προσπάθειες αποτελούν άσκηση στην αγάπη και μαρτυρία πίστης και ελπίδας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου reverendo padre David Nazar,S.j και ο υπογραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών monsignor Andrea Palmieri.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Προγράμματος κύριος Χρήστος Παλασκώνης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια ακολούθησε η κλήρωση των δώρων για τους φοιτητές.

Κατά τη φετινή χρονιά κληρώθηκαν δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα, προσφορά της Aegean airlines, ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ελλάδα, προσφορά του τουριστικού γραφείου skylines, δύο λεξικά από το Κέντρο λεξιλολογίας, δύο ελληνοιταλικά λεξικά, προσφορά του πατρός Σεραφείμ Δημητρίου, δύο τάμπλετ, προσφορά του πατρός Ιωσήφ Ταγαράκη, δύο ταμπλετ προσφορά της κυρίας Sambrina Chiapelloni, και δύο γεύματα σε ελληνικό εστιατόριο της Ρώμης, προσφορά του πατρός Παντελεήμονος Παπασυννεφάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους τους φοιτητές παραδοσιακά ελληνικά προιόντα, προσφορά των εταιρειών Λάβδας, Παπαδοπούλου, Στεργίου, Όλυμπος καθώς και των Ιδρυμάτων «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος» στην Εύβοια και «Η Γλυκοφιλούσα» στη Σαντορίνη.

romi 2

romi 2

romi 2

romi 2

romi 2

romi 2

Εμφανίσεις: 300376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: