Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/03 09:37

tegeas proti 1

Τρίπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Η χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νεόυ Επισκόπου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Θεσπιών κ. Συμέων.

Παρέστησαν επίσης ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Τοπλού με συνοδεία μοναχών, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Λουκού, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Μπούρα, καθώς και αντιπροσωπεία μοναζουσών της Ι.Μ. Μαλεβής και της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κανδήλας.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Στη χειροτονία το παρών έδωσαν βουλευτές της Αρκαδίας, εκπρόσωποι των αρχών της Τρίπολης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Υποψηφίοι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, κληρικοί της Ι.Μ. Μαντινείας, χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και πλήθος πιστών τόσο από την Αρκαδία όσο και από όμορους νομούς.

Επρόσωπος του Τεγεατικού Συνδέσμου καλωσόρισε τον Νέο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο και του ευχήθηκε μακροημέρευση και καλή ποιμαντική πορεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: