Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019

karakala

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο Ναύπλιο μετά την κοίμηση της μακαριστής Γερόντισσας Ακακίας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, εξελέγη νέα ηγουμένη.

Η Γερόντισσα Ακκακία υπήρξε μια από τις σεβάσμιες μορφές του γυναικείου μοναχισμού στην Αργολίδα και διακρινόταν πάντα για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε όλο τον κόσμο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Κακαραλά, διεξήχθησαν την Πέμπτη το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη ισόβιας Ηγουμένης.

Άπαντες οι εγγεγραμμένες αδελφές της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή εξελέγη παμψηφεί ισόβια Ηγουμένη της Ιεράς Μονη Αγίου Δημητρίου Καρακαλά η Μοναχή Χριστονύμφη.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε Ευχαριστήριος Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου, παρουσία του Ιερού κλήρου, της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης, των αδελφών της Ιεράς Μονής, και πιστών που ανέμεναν το αποτέλεσμα έξω από το Καθολικό της Μονής.

igoum 1

Εμφανίσεις: 267970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: