Γράφτηκε από τον/την Ράδιο Σταγών. 06/01 11:37

fota kalampaka 5

Των Βαγγέλη Γκιάτα και Γρηγόρη Καλύβα


Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και την πλούσια τοπική παράδοση γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στην Καλαμπάκα κλείνοντας έτσι τις γιορτές του Δωδεκαημέρου.


Πριν από λίγο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος έγινε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός των υδάτων χοροστατούντως του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, την παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και φυσικά πλήθος κόσμου.


Μετά το τέλος της ακολουθίας και μόλις ο Μητροπολίτης έψαλε το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» βγήκε και το Αγίασμα στα ειδικά δοχεία έξω από το Ναό από τα οποία οι πιστοί ελάμβαναν το αγιασμένο νερό που σύμφωνα με την Εκκλησιαστική παράδοση συντελεί στον φωτισμό και στην προστασία από κάθε κακό. 

Να αναφέρουμε ότι δεν έγινε και φέτος η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Γέφυρα της Διάβας, στον Πηνειό καθώς οι καιρικές συνθήκες ( το υπερβολικό κρύο ) δεν ευνοούσαν για κάτι τέτοιο.

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

fota kalampaka 1

Εμφανίσεις: 154499
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: